Shocking: journaliste Füsun Erdogan moet levenslang de cel in

490-254Er hing levenslang boven haar hoofd en ze heeft het gekregen ook. De Nederlands-Turkse journaliste Füsun Erdogan is gisternacht veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens ‘het leiden een linkse organisatie’. De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt de uitspraak onbegrijpelijk en dieptriest.

Geen bewijs

“Dat in een land dat zo dichtbij ons staat en dat onderdeel wil worden van de EU zoiets kan gebeuren,” liet algemeen secretaris van de NVJ Thomas Bruning weten. Zijn uitspraak zegt genoeg. Het is inderdaad dieptriest dat een journalist levenslang kan krijgen voor ‘het leiden van een organisatie’. De Turkse overheid ziet de organisatie die Füsun Erdogan zou hebben geleid als een terroristische organisatie. Volgens internationale journalistieke organisaties is er amper bewijs dat Füsun daadwerkelijk iets met wat voor organisatie dan ook te maken heeft gehad.

De journaliste gaat in beroep tegen het vonnis en wil als dat nodig is doorprocederen tot aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Haar familie ontkent de aanklacht en zegt dat Füsun gewoon een kritische journalist was.

Nederland kan niks..

De Nederlandse overheid kan helaas niks betekenen voor de journaliste. Füsun Erdogan heeft naast een Nederlands paspoort ook een Turks paspoort. Minister Timmermans liet weten dat ‘Nederland zich niet mengt in de Turkse rechtsgang’.

Lees ook:Levenslange gevangenisstraf voor journaliste Füsun Erdogan?
Lees ook:Journaliste Füsun Erdoğan vandaag onverwacht vrij
Lees ook:Journaliste Frederike Geerdink blijft in Turkije en blijft schrijven
Lees ook:Turkse Justitie wil levenslang voor generaal
Lees ook:Pinar Selek alsnog tot levenslang veroordeeld

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Shocking: journaliste Füsun Erdogan moet levenslang de cel in

  1. Tosca de Jong Auteur

    Bedankt voor de link naar deze petitie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>