President Gül vindt dat Turkije genoeg heeft gedaan inzake Cyprus

Hoewel Premier Erdogan zich onlangs tegenover Europarlementariër Daniel Cohn-Bendit enigszins inschikkelijk toonde over de kwestie Cyprus, meent President Gül nu dat de volgende stap aan de EU is.

President Gül vindt dat de EU eerst maar eens werk moet maken van de Europese belofte uit 2004 om handelsbetrekkingen aan te gaan met het noordelijke, Turkse gedeelte van Cyprus. Die toezegging werd gedaan nadat de Turkse Cyprioten zich dat jaar hadden uitgesproken voor een hereniging van het eiland, terwijl de Griek Cyprioten daar toen tegen waren. Wel trad Grieks Cyprus een paar dagen later toe tot de EU.

Sindsdien is er niets terechtgekomen van Europese handel met Turks Cyprus en daar herinnert Gül de EU nu aan. Zo lang daar geen werk van wordt gemaakt, voelt hij er weinig voor om de Turkse lucht- en zeehavens te openen voor vlieg- en scheepvaartverkeer uit het zuidelijke, Griekse gedeelte van Cyprus, wat nu juist weer een door de EU gesteld eis is.

Op basis van zijn eerdere ervaringen met de EU vreest Gül dat nieuwe concessies wederom onbeantwoord zullen blijven door de EU en daarom maakt hij nu pas op de plaats. Daarmee is eens te meer bevestigd dat de onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de EU in ieder geval op dit punt, volledig stilliggen.

Bron: Peter Edel

Lees ook:Turkije overweegt te annexeren
Lees ook:Turkije moet diep in buidel tasten voor Cyprioten
Lees ook:Erdogan bekritiseert Sarkozy over toetreding EU
Lees ook:Erdogan wordt er moe van
Lees ook:Jennifer Lopez bedreigd om bezoek Turks-Cyprus

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “President Gül vindt dat Turkije genoeg heeft gedaan inzake Cyprus

  1. john

    Die grieken gingen de eu chanteren. of cyprus komt er in of we geven een veto over de andere 9 landen… ja en nu zie je wat voor problemen we met griekenlan hebben

      /   Reply  / 
  2. gulsever

    helemaal gelijk John, heb je goed gezien.Ik vind dat de Turken gelijk hebben. Beide moeten water bij de wijn doen, echter moet de wijn wel lekker blijven.
    Als je zaken wilt doen moeten beide partijen profijt van hebben. De Eu heeft hier schuld aan en niet de Grieken. De Grieken zijn maar een speeltje net zo als vele landen die door Duitsland buiten de EU te houden. Ik ben regelmatig in Turkije voor zaken , voor mij staat 1 ding vast: Turkije heeft Europa niet nodig!!

      /   Reply  / 
    1. menelaos

      Grieken leven al een paar duizend jaar in Cyprus. Zij hebben het eiland ook Cyprus genoemd. In Cyprus heerst ook de Griekse beschaving wat duidelijk is uit de archeologische bezienswaardigheden. Van de mongolen echter zijn er geen voetsporen. Cyprus is Grieks dus Turken ga terug naar Anatolie of nog verder naar Mongolië.

        /   Reply  / 
  3. Hans

    @Gulsever: Turkije heeft de EU niet nodig….ben je serieus? 60% van de Turkse export gaat richting EU. Turkije ontvangt 6 miljard aan jaarlijkse subsidies. Dat gelul van Erdogan dat Turkije de EU niet nodig heeft maar omgekeerd is alleen voor ‘Binnelandse Consumpie’. Om stemmen weg te trekken bij de MHP. Zonder de Custom Union 1995 zou Turkije nog alleen een agrarische samenleving zijn. ELKE Turkse zakenman en vrouw weet dondersgoed dat het afgelopen is met Turkije als het de EU de rug keert. Trouwens, 55% van de Turkse export is in handen van buitenlanders, de revenues vloeien niet terug in de Turkse economie. Daarnaast, Turkije heeft geen natural resources. Wat minder TRT kijken zou ik zeggen.

      /   Reply  / 
    1. gulsever

      Ik ben serieus Hans, ik heb 4 jaar terug van de Min van economische Zaken 5 ton subsidie gekrege om wat te starten daar. Nu 90 werknemers en geen stuiver vloeit terug naar Nederland!!
      Dat wil niet zeggen dat Turijke EU nodig heeft. Dat de EU gaar is om dit soort bedragen beschikbaar te stellen, PRIMA. Bijkbaar heb je iets tegen de Turen en op probee je via zo een blog te uite. Van mij mag het. ik lach om je reacties. Als je zo graag wat aan de relatie TR-EU wilt doen, ga dan wat actiever rol spelen en niet van afstand maar wat dingen lullen. Wat betreft de economie van Turkije: die is door de EU en USA vermoord, door te infiltreren in het leger en partijen als ANAP, DYP en CHP. AKP is met een grote schoonmaak bezig, waar de EU en USA niet blij mee is.
      De reden waarom buitenlandse bedrijven investeren op dit moment is, dat ze wel moeten. de EU en USA economie is dood. Er valt niets meer te verdienen hier, dus dan maar in een land waar nog zoveel te doen is. Over 10 jaar bestaat 60% van de export naar de arabische en oosterse landen. Als USA geen sokje voor gaat steken. Dus hou je EU maar lekker bij de EU, zonder Turkije!!!

        /   Reply  / 
      1. Hans

        @gulsever:
        Yep, de EVD/NFIA geeft jou 500.000 € om in Turkije wat op te zetten. Je weet niet wie ik ben dan zou je dit hier niet neerschrijven. En je zou ze al helemaal niet ‘voor gek verklaren’. In no time komt Palais de Hollande erachter wie je bent (eletroniscche identiteit) Ik zou vooral blijven lachen…heel hard.
        Wat je hierboven schrijft en de rest (je insane conspiracy theories dat de EU en de USA in ANAP, CHP etc. zijn (waren) geinfiltreerd en dat de USA en EU Turkije kapot gemaakt heeft, geeft al aan dat je geen zakenman bent.
        De economieen in de EU, met name de New Hansa landen, doet het uitstekend. GPD is nog steeds 4 x hoger in Greece (olive republic met İtalie, Spanje en Portugal) dan in Turkije.
        Ik ben actief tussen TR en EU landen, zeer actief….en eigenlijk ken ik IEDEREEN die vanuit Nederland geld krijgt om hier wat op te starten…take notice.
        Ja, ik haat de Turken zo erg dat ik met eentje getrouwd ben.

          /   Reply  / 
        1. gulsever

          Hans, tuurlijk ben ik geen zakenman. Een goede zakenman doet alles legaal!……vul de rest in…Laat je mooie Palais de Hollande maar langs komen in Turkije… valt weinig te halen …lachen doe ik hard ja. en dat meen ik ook. Ik heb geen verstand van politiek.. ik hou me ook niet met andersmans zaken bezig. Nou ..je krijgt van mij 1 week de tijd om uit ze zoeken welke gek ik ben om 5 ton los te krijgen voor een project in Turkije…doe je best.
          Jij bent weer zo een die diep geraakt is over de gang van zaken in Turkije. Voor mij part werk je voor de Nederlandse consulaat (waar ik ook visa zonder enig vorm van formulier invullen weet te bemachtigen. Als je in Turkije leeft, dan weet je dat niet je geld of je stand belangrijk is, maar je netwerk!!! succes mate!

            /   Reply  / 
          1. Deniz

            Mijnheer Gulsever:
            Dus U zegt dat het Nederlands General Consulate in Istanbul corrupt is, als wij het goed begrijpen?
            U begrijpt dat dit – ook op internet – een zware beschuldiging is?
            Het Nederlands Consulaat verstrekt alleen met de verijste documenten een visa en/of andere papieren.

              /  
          2. Deniz

            @gulsever:
            Of je bent een fantast
            Of je bent een oplichter en bedrieger.
            Het feit dat je hier impliceert (en prat gaat) dat de General Consulate Istanbul corrupt is en dat je het Min van Eco.Zaken (welke alleen via EU projects geld geeft) geld afhandig hebt gemaakt ‘en dat er niets meer te halen valt in Istanbul’ (wat betreft die 90 mensen die voor je werken, hebben die geen computers etc.)heeft de aandacht getrokken
            We hebben 5 consuls in Istanbul. Een daarvan heeft een speciale functie.
            Over netwerken. Ken je TUSIAD?
            Sterkte!!!

              /  
          3. gulsever

            Deniz, ik vind je een zielepoot, geen reactie gekregen gelijk maar persoonlijk worden. kan ik je ook voor aanklagen, ga gewoon je werk doen bij het consulaat en laat me lekker bloggen
            poe poe TUSIAD je netwerk hahahhaha…
            je achternaam is zeker EGYPTE (vertaal in Turks). kijk dat is netwerken!!! geluk….

              /  
  4. Istanbul

    Hans, weet je hoe wij Europa noemen? De zieke man :) terwijl de gemiddele leeftijd van een Europeaan 45 is, is dat van een Turk 28. Zieke man… Je moet wat minder Jeruzal Post lezen arkadas

      /   Reply  / 
  5. Hans

    @Istanbul. Om eerlijk te zijn: ‘who cares about Turks their opinion’…in feite blijft iedereen beleefd totdat ze vrijheid hebben om te zeggen wat ze denken zoals de oud-ambassadeur van de VS in Turkije: ‘we have pampered the AKP for too long’.)
    He, als jij nu in dat ‘zieke Europa’ leeft, hoe onderhou jij jezelf? Uitkerinkie?.)
    Ik heb gisteren de wedstrijd NL-TR met een groep Turkse vrienden bekeken. Ze werden niet goed en vol schaamte van het ‘wangedrag van die anatoliers’. ‘Ze kunnen in Istanboel zich al niet gedragen, maar dit gedrag is beschamend voor ons’. Waarvan akte!
    Ga je je eindeloze vrije tijd maar eens wat IQ downloaden op internet. Heb je nodig…

      /   Reply  / 
  6. Istanbul

    Je spreekt jezelf tegen Hans. “who cares about Turks their opinion” en vervolgens zeg je oud-ambassadeur van de VS in Turkije: ‘we have pampered the AKP for too long’. Niet goed he Hansie..
    Ik onderhoud mezelf door heel hard te werken voor mijn centjes, ik betaal net zoveel belasting als dat jij verdient pik.
    Als je gisteren de wedstrijd hebt bijgewoond zul je ook dat grote spandoek hebben gezien “Nederland Turkije 400 jaar vriendschap”? Dat er een paar PKK sympathisanten jongeren wat fakkels naar beneden pleuren is niet te voorkomen, wel als jullie jullie steun aan de PKK een keer opgeven. Maargoed die lui is opgepakt en zullen gestraft worden. Net zoals de Ajax fans die de boel kort en klein slaan als ze een uitwedstrijd spelen toch?

      /   Reply  / 
  7. Hans

    @Istanbul: ik spreek mezelf niet tegen. Lees eens goed ‘iedereen blijft beleefd maar zo gauw ze de vrijheid hebben te zeggen wat ze denken’ is het gelijk keiharde kritiek.
    Trouwens ik ben geen ‘pik’ en het gelijk weer op ‘de PKK af te schuiven’ geeft de intelectueele luiheid van jouw geestegesteldheid aan’. En nu, vort, kebabjes maken.
    Trouwens, het is een goed gebruik onder Moslems om tijdens Bayram niet kritisch te zijn en zeer zeker niet te schelden. Geeft gelijk aan hoe ‘spiritueel religieus’ jij bent: zero.

      /   Reply  / 
  8. peter edel

    Aan John, Istanbul en alle anderen,

    Doorgaans plaats ik geen reacties, maar ondertussen constateer ik dat jullie geruzie niets meer te maken heeft met het stukje dat ik geschreven heb. Dus alsjeblieft, laten we tot the point blijven.
    Groet, Peter Edel.

      /   Reply  / 
  9. dfsdf

    s

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>