Turkije overweegt te annexeren

Mochten Turkije en Griekenland het nu niet eens worden tijdens de onderhandelingen over Cyprus dan overweegt Turkije om het Turkse gedeelte van het eiland te annexeren. Dus letterlijk, zij zullen het gebied inpikken.

Dit heeft de Turkse minister van Europese Zaken Egemen Bagis afgelopen zondag bevestigd.

Cyprus is een EU-land en bestaat sinds 1974 uit een Turks en een Grieks gedeelte. De Griek-Cypriotische leider Dimitris Christofias en zijn collega de Turks-Cypriotische Dervis Eroglu hebben de afgelopen jaren weinig vooruitgang geboekt bij de onderhandelingen.

Als het aan de Turkse Cyprioten ligt dan vindt er geen aansluiting met Turkije plaats. Op hun deel van het eiland zijn momenteel al tienduizenden Turkse militairen. Dit vanwege de gasboringen die gepland staan op het eiland. De gemoederen zijn hierdoor hoog opgelopen.

Het is nu echter afwachten tot er concreet actie wordt ondernomen.

Lees ook:President Gül vindt dat Turkije genoeg heeft gedaan inzake Cyprus
Lees ook:Jennifer Lopez bedreigd om bezoek Turks-Cyprus
Lees ook:Turkije moet diep in buidel tasten voor Cyprioten
Lees ook:J-Lo zegt politiek gevoelig optreden toch af
Lees ook:Turkije laat Cyprus nooit gaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>