Grieks-orthodoxe kerk Cyprus klaagt Turkije aan

kerk cyprusOver Turkije hoor je wel vaker geluiden dat het andersgelovigen niet zo best behandelt. Nu klaagt de Grieks-orthodoxe kerk op Cyprus Turkije aan omdat het gelovigen in het noorden van het eiland niet zou toestaan vrijelijk hun geloof te beleven.

Turkije wordt voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gedaagd omdat veel van de 520 kerken, kloosters, kerkhoven en kapellen in het noordelijke, door Turken bezette deel van het eiland zouden zijn verbouwd tot moskeeën, kazernes, stallen en nachtclubs.

Volgens de kerk heeft Turkije zich op Cyprus schuldig gemaakt aan ‘etnische en religieuze zuivering’ toen Turkse troepen er in 1974 binnenvielen. Die invasie volgde op een coup door voorstanders van vereniging met Griekenland.

Nieuws.nl

Lees ook:President Gül vindt dat Turkije genoeg heeft gedaan inzake Cyprus
Lees ook:Jennifer Lopez bedreigd om bezoek Turks-Cyprus
Lees ook:Turkije overweegt te annexeren
Lees ook:Turkije laat Cyprus nooit gaan
Lees ook:Gay-moskee goed idee?

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Grieks-orthodoxe kerk Cyprus klaagt Turkije aan

  1. SJON

    volgens mij waren het de grieken die zich schuldig maakten aan etnische en religieuze zuivering.
    de (altijd al) racistische en pan-hellenistische grieken, in dit geval de griekse meerderheid van cyprus, begon met het uitmoorden en deporteren van de turken. waarom?

    omdat deze turken geen plaats mochten hebben in een nieuwe staat waarbij cyprus aangesloten zou zijn bij griekenland terwijl het land onhafhankelijk was geworden van de engelsen en een zelfstandige staat was leek het de grieken een goed idee om het griekse eiland bij griekenland te voegen waarbij ze het uitmoorden en wegjagen van de turken moest gebeuren want anders zou het niet lukken!

    de turkse regering in ankara had al lang genoeg gewacht tot het geweld zou ophouden.
    dus besloten ze een invasie te houden op het noorden van het eiland met als doel de turkse minderheid in bescherming te brengen en de vrede op het eiland te herstellen, dat is aardig gelukt volgens mij want sinds dien is er heeft er geen oorlog, massamoord of deportatie plaatsgevonden in tegenstelling tot andere vrede missies van europese landen want jullie lukt het nooit om de vrede te bewaren!

    RACISTEN

      /   Reply  / 
  2. Billy

    kk sjonnie je zegt zelf het Griekse eiland bij Griekenland voegen Kypros was en is altijd Grieks geweest, die Mongolen uit Mongolie kwamen pas eind 15de eeuw ze horen daar helemaal niet te zijn en dat weten ze, opkankeren weg van daar, en ik weet niet waarom jij loopt te slijmen flikkertje word je geneukt door een turkse homo???

      /   Reply  / 
  3. Sercan

    Rustig aan Billy. Waar gaat dit heen met mensen als jij? Je moet een oplossing zoeken voor dit probleem. Het eiland bij Griekenland toevoegen is dat dus niet. De Turks-cyprioten hoeven geen aansluiting bij Turkije maar een eigen land. De Grieks-cyprioten staan te springen om hun deel van het eiland bij Griekenland toe te voegen. Dit is verkeerd. Cyprus is Cyprioots, niet Grieks noch Turks.

      /   Reply  / 
  4. ronnydee

    Het wordt eens tijd dat de mensen de geschiedenis eens bestuderen. WIJ, de Westeuropeanen hebben Griekenland al eerder laten vallen, Cyprus ligt en hoort bij Griekenland, al duizenden jaren. De Turken zijn tijdens en na de Ottomaanse tijd de grote belegeraars geweest van Grieks grondgebied. De Turken waren het die Constantinopolis hebben veroverd, en de Turken waren en zijn ook de schuldigen die massamoord hebben gepleegd m.b.t. de Grieken. Zolang de Turken blijven vast houden aan Cyprus en het andere, van oorsprong Grieks grondgebied zal er nooit vrede zijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>