PKK-leider Öcalan verplaatst naar nieuwe gevangenis

Abdullah ÖcalanDeze week zal PKK-leider Abdullah Öcalan (60) worden verplaatst naar een nieuwe gevangenis op hetzelfde eiland. Hij zal niet langer de enige gevangene zijn op het Turkse gevangeniseiland.

Volgens CNN Turk zullen acht andere veroordeelde PKK-militanten overgeplaatst worden naar het zwaar beveiligde Imrali. In de nieuwe gevangenis zal Öcalan alleen in zijn cel verblijven, maar zal in staat zijn om met andere gevangenen in contact te komen tijdens bewegings/sport-momenten, meldt CNN Turk.

Koerdische aanhangers maken zich sinds het begin van Öcalan’s opsluiting in 1999 zorgen om de gezondheid van de PKK-leidier. Ook is ongenoegen geuit over het feit dat hij al die jaren de enige gevangene op het eiland is geweest.

Het comité voor de preventie van marteling en onmenselijke behandeling of bestraffing (CPT) van de Raad van Europa oordeelde in 2008 al dat een einde moest komen aan de eenzame opsluiting van Öcalan in Turkije. Turkije heeft tot voor kort altijd geweigerd. Vermoedelijk is ook deze stap een poging om nader tot de EU te komen.

Bron: Azady.nl

Lees ook:Ministerie van Buitenlands Zaken laat comité cel Öcalan inspecteren
Lees ook:PKK-leider Öcalan ontevreden over nieuwe cel
Lees ook:PKK-leider Öcalan krijgt twee nieuwe ramen
Lees ook:Turkije beëindigt isolement PKK-leider Öcalan
Lees ook:Turkije martelt nog net zoveel als voorheen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>