Ministerie van Buitenlands Zaken laat comité cel Öcalan inspecteren

ÖcalanHet Ministerie van Buitenlands Zaken van Turkije heeft een delegatie van het Europees Comité ter Preventie van Foltering uitgenodigd om de cel van gevangene PKK-leider Öcalan te inspecteren.

De overplaatsing van Abdullah Öcalan, leider van de Koerdische Arbeiderspartij PKK, naar de nieuwgebouwde gevangenis op het eiland İmralı in de Zee van Marmara zaaide speculaties over de armzalige omstandigheden en kleine afmetingen van het departement.

Öcalan’s advocaten zeiden dat ze een verzoek in zouden dienen bij het Europees Hof van de Rechten voor de Mens. De leefomstandigheden van Öcalan zijn volgens hen verslechterd na de overplaatsing. Het Ministerie van Buitenlands Zaken daarentegen zei dat de nieuwgebouwde gevangenis voldeed aan internationale standaarden.

In twee aparte verklaringen zei het ministerie zaterdag dat er een delegatie van het CPT werd uitgenodigd. Deze gaat de omstandigheden van de gevangenis waarin Öcalan verblijft nader onderzoeken.

Daily Hürriyet

Lees ook:PKK-leider Öcalan krijgt twee nieuwe ramen
Lees ook:PKK-leider Öcalan ontevreden over nieuwe cel
Lees ook:Turkije moet nabestaanden Koerdische gedetineerden smartengeld betalen
Lees ook:Hoge score Turkije aantal inbreuken rechten van de mens
Lees ook:Turkije beëindigt isolement PKK-leider Öcalan

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ministerie van Buitenlands Zaken laat comité cel Öcalan inspecteren

  1. Pingback: PKK-leider Öcalan krijgt twee nieuwe ramen | Turkije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>