Hoge score Turkije aantal inbreuken rechten van de mens

JustitiaTurkije heeft nog een lange weg te gaan. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens sprak vorig jaar 2.395 uit, een stijging van 27 procent in vergelijking met vorig jaar.

In Straatsburg werd donderdag het jaarrapport van het EHRM voorgesteld. Het aantal hangende zaken bij het EHRM steeg met 23 procent tot 119.300. Meer dan de helft van de verzoekschriften zijn, zoals voorgaande jaren, afkomstig uit Rusland, Turkije, Oekraïne en Roemenië.

Turkije blijft met 341 zaken koploper in het aantal inbreuken. Dertig daarvan gaan over onmenselijke of vernederende behandeling en meer dan tweehonderd zaken over het slechte functioneren van rechtbanken.

Rusland belandt op de tweede plaats met 210 dossiers. Daarbij behandelen 3 zaken foltering en gaan 84 gevallen over onmenselijke behandeling, voornamelijk na onderzoeken in Tsjetsjenië. (DS)

Lees ook:Turkije populairste vakantieland in 2015
Lees ook:Buitenlands toerisme Turkije gestegen dit jaar
Lees ook:Fenerbahçe blijft eerste na overwinning op Eskisehirspor
Lees ook:Turkije weer populair onder vakantiegangers
Lees ook:11 miljoen toeristen naar Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>