11 miljoen toeristen naar Turkije

Cesme vakantie Turkije

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turkije blijft voor miljoenen mensen het ideale vakantieland. Ben je er eens geweest, dan is de kans groot dat je weer eens terugkomt, zoals de meeste ‘Turkije-gangers’. In de eerste vijf maanden van dit jaar kwamen bijna 11 miljoen (buitenlandse) toeristen vakantie vieren in Turkije. Een hele hoop en dat ook nog eens voor de zomervakantie uit. Het aantal toeristen is ten opzichte van vorig jaar met 4.8 procent gestegen. De meeste mensen (4.2 miljoen) gingen naar Istanbul. Op een goede tweede plek staat (hoe kan het ook anders) Antalya.

Badplaats Antalya grote favoriet

Antalya blijft ontzettend populair. Niet zo gek, want veel Engelsen, Duitsers en Nederlanders hebben daar een vakantiehuis en vergeet de vele all-inclusieve hotels in en rondom Antalya niet. Deze hotels blijven populair. Ook in de provincie Muğlawaar badplaatsen als Marmaris, Bodrum en Fethiye onder vallen – ontving begin dit jaar veel toeristen (407.835 om precies te zijn).

Aan de Bulgaarse grens bij Edirne kwamen dit jaar ook duizenden toeristen Turkije binnen. Ook aan de grens met Georgië (bij de Turkse plaats Artvin).

Cesme vakantie Turkije

 

 

Duitsers grootste groep toeristen in Turkije

De meeste toeristen komen uit Duitsland. Daarna komen landen als Iran, Georgië, Bulgarije en Rusland. Het TÜRSAB (Turks toerisme bureau) verwacht dit jaar een grote toename van het aantal toeristen uit Iran. Vooral in Istanbul kom je een hoop toeristen uit Iran tegen. Ook komen er steeds meer mensen uit Saoedie-Arabië. Zij geven  - in vergelijking met Duitsers of Nederlanders – een hoop geld uit.

Aan het eind van 2014 zou de teller van het aantal (buitenlandse) toeristen in Turkije wel eens op 43 miljoen kunnen staan. Goed voor de staatskas, want Turkije verdient daar 35 miljard dollar mee.

(Bron cijfers: Today’s Zaman, foto’s & tekst Tosca de Jong)

En jij? Kom jij dit jaar naar Turkije?

Lees ook:Buitenlands toerisme Turkije gestegen dit jaar
Lees ook:Turkije op zesde plek meest populaire bestemming ter wereld
Lees ook:Turkije steeds populairder onder Nederlanders
Lees ook:Heeft Istanbul ruim 14 miljoen inwoners?!
Lees ook:Nieuwe ‘Nederlanders in Turkije’ site

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>