Turkije weer populair onder vakantiegangers

Al blijft de Nederlander dan dichterbij huis deze zomer, de populariteit van Turkije neemt dit jaar weer toe met 12 procent.

De populariteit van Turkije neemt deze zomer weer toe onder de Nederlanders. En begrijpelijk, het land is een goedkope bestemming en biedt veel all inclusive vakanties. Het voordeel hiervan is dat cultuurbarbaren daardoor precies weten hoeveel ze aan hun vakantie uitgeven. Daarnaast is Turkije zelf goedkoop: vakantiegangers zijn dus niet alleen zeker van de zon, maar ook van de uitgaven.

Verdere weetjes: Ongeveer 3,5 miljoen vakantiegangers kiezen deze zomer voor vakantie in eigen land. Bijna 8 miljoen landgenoten kiezen voor een buitenlandse vakantiebestemming. Frankrijk blijft voor de buitenlandse zomervakanties de onbetwiste koploper. Andere grote stijgers dit jaar zijn: Kroatië (+23%), België (+10%), Groot-Brittannië (+8%) en Duitsland (+8%).

Bron: Blikopnieuws.nl

Lees ook:Turkije populairste vakantieland in 2015
Lees ook:Turkije blijft populair
Lees ook:Turkse hotels niet altijd veilig
Lees ook:11 miljoen toeristen naar Turkije
Lees ook:Het Beste van Turkije

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Turkije weer populair onder vakantiegangers

 1. Arne - Lastminute Turkije

  Ik denk dat de groei alleen meer groter wordt met het lastminute seizoen voor de deur.

    /   Reply  / 
 2. Turkije lastminutes

  Laatste jaren zijn er heel mooie hotels gebouwd aan de Turkse riviera

    /   Reply  / 
 3. fatimazohra

  De hotels en app zullen goede business doen, maar geld dat ook voor de restaurants.
  Ik merk elk jaar weer dat juist daar de klappen vallen, heel veel lege restaurants.Het is bekend dat heel veel jongeren naar de basplaatsen afreizen om te werken tijdens het zomerseizoen, zullen die ook mee kunnen profiteren van de goede business(op hen na die in de app werkzaam zijn).Het is trouwens wel een mooi tendens en goed voor de economie van Turkije

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>