PKK-leider Öcalan ontevreden over nieuwe cel

Abdullah OcalanDe Koerdische leider Abdullah Öcalan die gevangen zit op het Turkse eiland Imrali is niet gelukkig met zijn nieuwe cel. De cel zou kleiner zijn en de ventilatie slecht.

De PKK-leider werd deze week overgeplaatst naar een nieuwe gevangenis en cel, nadat vijf andere gevangenen ook werden overgebracht naar het eiland Imrali. Het hele gevangeniscomplex is vernieuwd met nieuwe technologieën, volgens de Turkse autoriteiten. De PKK-leider zou een cel van 7 vierkante meter krijgen.

In plaats van 7 vierkante meter zou Öcalan nu een cel hebben gekregen van 6 m². “Ze zeiden dat mijn situatie zou verbeteren maar het is verslechterd,” zo reageerde Öcalan. Öcalan zijn advocaten geven ook aan dat hun cliënt er “slechter uitziet en moeit heeft met adem halen”.

Met de komst van de vijf andere gevangenisgenoten is een einde gekomen aan een isolement van ruim tien jaar. Öcalan mag de andere gevangenen zien. De vijf zijn allemaal veroordeeld in zaken met betrekking tot ‘terroristische organisaties’. Drie andere gedetineerden worden in de komende dagen ook naar Imrali gestuurd, zo is bekend geworden.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:PKK-leider Öcalan verplaatst naar nieuwe gevangenis
Lees ook:Turkije beëindigt isolement PKK-leider Öcalan
Lees ook:PKK-leider Öcalan krijgt twee nieuwe ramen
Lees ook:Ministerie van Buitenlands Zaken laat comité cel Öcalan inspecteren
Lees ook:Grootste winkelcentrum opent deuren in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>