Turkse demonstranten pakken massaal de boot naar Taksim

IMG_1872Wat er op dit moment in Istanbul gebeurt is niet te bevatten. Duizenden mensen uit alle delen van de stad zijn onderweg naar Taksim om de demonstranten te steunen. De Turkse politie gaat overigens gewoon door met het afvuren van traangas en waterkanonnen. Honderden mensen zijn gewond geraakt. Op Social Media worden de meest vreselijkste foto’s verspreid. De Turkse media laten niks horen of zien.

In de wijk Kadıköy aan de Aziatische kant van Istanbul zijn duizenden mensen op de been om een plek op een boot te bemachtigen naar het Europese gedeelte. Zij proberen zo dichtbij mogelijk bij het Taksimplein te komen. De boten zitten overvol met woedende demonstranten. Oud, jong, man of vrouw, het maakt allemaal niet uit.

Voor duizenden Turken is de koek op, zij hebben genoeg van de dictatoriale en conservatieve politiek van premier Erdoğan en laten dat overduidelijk merken. Mensen zwaaien met Atatürk vlaggen en er wordt geroepen: ”Erdoğan stap op”. De premier trekt zich er weinig van af. Hij wil dat de demonstranten zo snel mogelijk naar huis gaan.

De boten vanuit Kadıköy naar ‘de overkant’ zijn overvol;

IMG_1867

 

Lees ook:Voetbalrivalen zij aan zij tegen gewelddadige Turkse politie
Lees ook:Taksim in Istanbul opnieuw vol traangas en duizenden demonstranten
Lees ook:Turkse steun aan Gaza is immens
Lees ook:Politie gaat los op demonstranten Gezi Park in Istanbul
Lees ook:Turkse politie spaart niemand in ‘oorlogsgebied’ Taksim

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>