Voetbalrivalen zij aan zij tegen gewelddadige Turkse politie

Op tientallen plekken in Turkije blijven mensen demonstreren tegen de Turkse politie, die nog altijd traangas afvuurt tegen demonstranten. Oud, jong, man, vrouw, socialist, homo of voetbalsupporter, mensen in alle vormen en maten zijn solidair en helpen en steunen elkaar. Samen sterk tegen premier Erdoğan en zijn dictatoriale regime.

Turkse voetbalsupporters samen sterk

Wat je in Turkije ‘normaal’ nooit zou zien, is dat mensen van verschillende lagen en politieke voorkeuren zij aan zij staan. Neem de voetbalsupporters, fans van Fenerbahçe, Beşiktaş en Galatasaray die normaal het licht in elkaars ogen niet verdragen, zijn nu een team. Ze voelen zich geroepen samen te strijden tegen het gewelddadige optreden van de Turkse politie.

Turkse politie slaat compleet door

De Turkse agenten zijn compleet aan het doorslaan. Al duizenden mensen zijn gewond geraakt. De Turkse media laat hier niks over zien. Op social media worden heftige foto’s en filmpjes geplaatst van gewonden en van het geweld tegen allerlei burgers. Niet alleen demonstranten, maar ook ouderen en toeristen worden geslagen, beschoten en afgevuurd met traangas en waterkanonnen.

Zie hier een filmpje uit Izmir. Vanaf 0.40 min zie je hoe een jongen en een meisje (dat gewoon langs loopt) uit het niets geslagen worden door agenten.

Lees ook:Turkse politie slaat vrouw met hoofddoek
Lees ook:Politie gaat los op demonstranten Gezi Park in Istanbul
Lees ook:Rellen op Dag van de Arbeid in Istanbul
Lees ook:Turkse politie slaat voorbijganger (zonder reden) neer
Lees ook:Turkse politie op z’n best: iedereen tegen de grond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>