Taksim in Istanbul opnieuw vol traangas en duizenden demonstranten

Het gaat maar door in Istanbul. Ook vanavond waren er duizenden mensen op de been om hun stem te laten horen. Op het Taksimplein en het inmiddels beroemde Gezi park liepen, zaten en lagen overal mensen. Kinderen, ouderen, jongeren, allemaal bepakt met rode vlaggen, brillen en mondkapjes tegen eventuele traangasbommen van de politie.

Een immens aantal mensen hadden zich vanavond verzameld in het Gezi park, het park waar de demonstraties in Turkije allemaal zijn begonnen. Hoewel het allang niet meer over het park gaat – maar inmiddels over het aftreden van premier Erdogan - is het park en het Taksimplein wel het centrale punt waar demonstranten samen komen en van zich laten horen.

Traangas standaard onderdeel van protesten in Istanbul

Er wordt door de Turken constant gezongen, leuzen geroepen en muziek gemaakt. De meest gezongen woorden zijn: ’Tayyip Istifa’, wat betekent: Tayyip treed af (premier Erdogan dus). Rond een uur of negen vanavond ontstond er enige paniek in Takism. De politie was weer eens bezig met het afvuren van traangas. Maar de Turken zijn er op voorbereid, iedereen trok zijn masker voor zijn gezicht alsof het de normaalste zaak van de wereld was..

Zie hier een kort filmpje van mij van de demonstranten in het Gezi park:

 

Lees ook:Taksim en Gezi Park keihard ‘schoongeveegd’ door Turkse politie
Lees ook:Politie gaat los op demonstranten Gezi Park in Istanbul
Lees ook:Turken vragen Bono (U2) om geweld te stoppen
Lees ook:Turkse politie spaart niemand in ‘oorlogsgebied’ Taksim
Lees ook:Turkse demonstranten pakken massaal de boot naar Taksim

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>