Les over eerwraak moet al beginnen op basisschool

Turks-Nederlandse kinderen moeten op de basisschool les krijgen over geweld tegen vrouwen en eerwraak, vindt de Turkse arbeidersvereniging HTIB.

HTIB-voorzitter Mustafa Ayranci stelt dat nog een grote groep Turkse mannen vindt dat familie-eer wordt bepaald door het gedrag van vrouwen. “Ik schrik er soms van dat ik jonge mannen uit de derde en vierde generatie hoor zeggen dat ze liever een vrouw uit Turkije willen, omdat de vrouwen hier ‘verpest’ zouden zijn.”

Ayranci denkt dat jonge Turken vaak klakkeloos de ideeën van de eerste en tweede generatie overnemen. Door het onderwerp op basisscholen te behandelen kan volgens hem een mentaliteitsverandering plaatsvinden.

De vereniging organiseert al themabijeenkomsten om geweld tegen vrouwen en eerwraak meer bespreekbaar te maken. Een algehele mentaliteitsverandering heeft volgens Ayranci echter nog veel tijd nodig.

De Amsterdamse wethouder Diversiteit en Integratie Andrée van Es (GroenLinks) ziet vooruitgang in de Turkse gemeenschap, maar stelt dat deze nog altijd gesloten is. “Een gesloten gemeenschap is doorgaans slecht nieuws voor meisjes en vrouwen, is mijn ervaring.”

Bron: Nieuws.nl

Lees ook:Turkse leger krijgt les over vrouwen
Lees ook:Turkije besteedt aandacht aan sekse gerelateerd geweld
Lees ook:Code Rood: Doodsbang voor je familie
Lees ook:Steeds meer gevallen van zelfmoord Noord-Koerdistan
Lees ook:1 op de 3 Turken lijdt aan obesitas

1 Reacties // Reageer

One thought on “Les over eerwraak moet al beginnen op basisschool

 1. 1453

  Nederlandse Man schiet Turks vriendje van kleindochter dood om EERWRAAK

  Een 65-jarige man heeft maandag de 24-jarige vriend van zijn 20-jarige kleindochter doodgeschoten in Den Haag. De man, zijn vrouw en de vader van het meisje zijn gearresteerd.

  Een man werd maandagochtend in Den Haag doodgeschoten
  Dat meldt De Telegraaf.

  Waarschijnlijk kon de familie het niet verkroppen dat het meisje Gusta een relatie had met de Turkse Atilla.

  Bedreiging
  Volgens De Telegraaf heeft het slachtoffer de opa van zijn vriendin, autohandelaar Henk W., eerder bedreigd en stenen door zijn ruit gegooid. Gusta moest van haar familie kiezen tussen hen en haar vriend. Ze koos haar vriendje.

  Toen Atilla maandag rond zes uur ’s morgens na het uitgaan nog langsging bij zijn schoonfamilie, werd hij doodgeschoten. De 64-jarige vrouw van W. heeft de politie gealarmeerd, maar reanimatie mocht niet meer baten. W. en zijn vrouw werden net als de 45-jarige Karel, vader van Gusta, aangehouden. De schietpartij had plaats op het Stuyvesantplein in Den Haag.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>