1 op de 3 Turken lijdt aan obesitas

 

 

 

 

 

 

 

 

Schokkend nieuws: maar liefst 1 op de 3 Turken heeft obesitas. Minister van Volksgezondheid Mehmet Müezzinoğlu liet dit twee maanden geleden al weten, maar het heeft nou niet bepaald het Turkse nieuws gehaald. Vreemd, want de cijfers zijn schrikbarend hoog: 148 op de 1000 mensen hebben overgewicht en 38 op de 1000 Turken lijden aan obesitas. Turkse mannen hebben vaker met overgewicht te maken dan vrouwen, maar vrouwen staan wel weer bovenaan de lijst als het om obesitas gaat.

Jonge Turkse mannen (zo tussen de 18-30 jaar) zijn over het algemeen vrij slank en letten goed op hun lichaam. Oudere vrouwen (50+) daarentegen zijn over het algemeen extreem dik. Wie goed op let in het Turkse straatbeeld zal dat ongetwijfeld opgevallen zijn. Mij valt het in ieder geval enorm op.

De cijfers komen uit de krant. Waarom Turken zo dik worden, wordt er niet bij vermeld. Het dagelijks eten van wit brood (wat de meeste Turken de hele dag door doen) zou zo maar eens één van de oorzaken kunnen zijn.

Ter wereld lijden 700 miljoen mensen aan obesitas,

2.3 miljard heeft overgewicht. 

Lees ook:Op je 38ste met pensioen in Turkije
Lees ook:Turkse mannen in rokje voor de vermoorde Özgecan Aslan
Lees ook:Turkije scoort hoog op lijst lolmakende mannen
Lees ook:Waar zijn de kapsters in Turkije?!
Lees ook:Les over eerwraak moet al beginnen op basisschool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>