Turkije besteedt aandacht aan sekse gerelateerd geweld

Tijdens de ‘International Day for the Elimination of Violence against Women’ op woensdag 25 november zal ook Turkije aandacht besteden aan vrouwen die slachtoffer worden van geweld.

In Turkije wordt 42 procent van de vrouwen slachtoffer van lichamelijk of seksueel geweld. Een duizelingwekkend statistiek waarop de aandacht gevestigd zal worden tijdens de evenementen ter gelegenheid van de ‘International Day for the Elimination of Violence against Women’. Vrouwen en mannen in Turkije en over de hele wereld zullen hun verzet tegen sekse gerelateerd geweld uiten door middel van media en verschillende activiteiten.

Recente gegevens van het ‘Directorate General on the Status of Women’ (KSGM) in Turkije maken duidelijk dat dit probleem onmiddellijk onder de aandacht moet komen:

Volgens de gegevens van het KSGM, vergaard als onderdeel van de ‘Violence against Women in Turkey Study’, krijgt een op de tien vrouwen in Turkije te maken met geweld tijdens hun zwangerschap. Een op de vier getrouwde vrouwen die slachtoffer wordt van geweld wordt dusdandig verwond dat medische hulp noodzakelijk is. Een op de drie vrouwen die met geweld van haar man te maken krijgt doet een poging tot zelfmoord. En een op de vijf vrouwen, getrouwd of single, krijgt te maken met geweld van familieleden, haar echtgenoot of mensen op school of de werkvloer.

De situatie verschilt weinig met de rest van de wereld waar gemiddeld een op de drie vrouwen geconfronteerd wordt met geweld. In de VS wordt elke 15 seconden een vrouw onderworpen aan fysieke mishandeling. De activiteiten in Turkije hebben als doel het bewustzijn van geweld tegen vrouwen te verhogen en zowel mannen als vrouwen te stimuleren tot het innemen van een standpunt hierover. Verder wordt er informatie verstrekt over de problemen rondom eerwraak, intimidatie en verkrachting.

Bron: Today’s Zaman

Lees ook:Hoe verliep de strijd tegen sekse gerelateerd geweld in Turkije?
Lees ook:Turkije zet tijdelijke opvanghuizen op voor vrouwen
Lees ook:Hulpverleenster huiselijk geweld Turkije pleegt zelfmoord
Lees ook:Vrouwendag Turkije in teken van huiselijk geweld
Lees ook:De nieuwe Turkse metromacho

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>