Steeds meer gevallen van zelfmoord Noord-Koerdistan

In de Koerdische provincie Riha (Urfa) in het noorden van Koerdistan (Turkije) leven veel jonge meiden met suïcidale neigingen, zo is gebleken.

De Koerdische gemeenschap werd recentelijk al opgeschrikt toen bleek dat in Ilih (Batman) een groot aantal jonge meiden pogingen deed of had gedaan om een einde te maken aan hun leven. Nu komt naar voren dat ook in Riha jongedames al snel een eind aan hun leven willen maken.

Volgens lokale bronnen hebben in de laatste twee maanden 15 vrouwen een poging tot zelfmoord ondernomen in de Riha-provincie. De vrouwen proberen dat door een overdosis aan medicijnen tot zich te nemen of het innemen van chemische schoonmaakmiddelen.

Het gaat vooral om jonge vrouwen onder de 20 jaar. In veel Koerdische provincies groeien de laatste periode pogingen tot zelfdoding onder jonge vrouwen. Sociale frustraties, maatschappelijke ongelijkheid en ongeluk zijn de voornaamste redenen.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Koerdische partijgebouw in brand gestoken
Lees ook:Turkije besteedt aandacht aan sekse gerelateerd geweld
Lees ook:Zeven militairen gedood in Midden-Turkije
Lees ook:Israël bevreesd voor Turkse satelliet
Lees ook:Kijktip: ‘Ik zie een verre reis’

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Steeds meer gevallen van zelfmoord Noord-Koerdistan

 1. Jenny Theirlynck Auteur

  @…: Je reacties worden inderdaad verwijderd, want je scheldt en dreigt en dat is niet toegestaan, maar dat is blijkbaar erg moeilijk te begrijpen.

    /   Reply  / 
 2. mustafa gulsever

  Dit is inderdaad op waarheid berust. Ik heb 6 maanden gewerkt in Batman. De Turkse steden Urfa, Batman, Diyarbakir zijn in een vlot tempo aan het moderniseren. Alleen botst het tussen de oude gewoonten en de modernisering, voornamelijk door de jeugd opgepakt. De meisjes worden nog steeds op jeugdige leeftijd uitgehuwelijkt. Het leifst aan familie. De meisjes worden nog steeds als materiaal gezien en kunnen niets ondernemen. Als ook nog “verkocht” worden aan oude mannen, tja dan weet je vroeg of laat gaan ze protesteren. Trouwens wie commentaar heeft op de landgenoten in het oosten van Turkije (de koerden) , moet dit doen na een rondreis in het zuidoosten van Turkije. De gastvrijheid en eerlijkheid vind je daar nog wel!!

    /   Reply  / 
 3. MHP

  Waarom staat er noord-koerdistan?
  Het is en blijft gewoon TURKIJE dus Oost-Turkije schrijven!

    /   Reply  / 
  1. mustafa gulsever

   MHP…. als je goed leest dan zie je dat het geschreven is door een pro koerdısch website cq schrijver.te weten rudaw.
   ze beschouwen het als noord koerdistan. niet als land bedoeld maar als een regio waar koedren wonen. heeft dus niets met een onafhankelijk land of een autonoom gebied te maken. 1 vlag 1 land.

     /   Reply  / 
 4. Turkije

  Noord koerdistan? Waar op ‘t wereld kaart staat dat beschreven?
  Het is en het blijft TURKIJE!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>