Turkse tweelingzussen plegen samen zelfmoord

Hediye en Kadriye DemirelDe 21-jarige tweelingzussen Hediye en Kadriye Demirel uit Turkije hebben hoogstwaarschijnlijk tegelijkertijd zelfmoord gepleegd.

De tweeling zou zondagochtend om 5:00 van het balkon van het op de zevende verdieping gelegen appartement van hun broer af zijn gesprongen. Buren belden een ambulance, maar Hediye was op slag dood en Kadriye overleed onderweg naar het ziekenhuis. Waarom pleegden deze tweelingzussen zelfmoord?

Hediye Demirel zou zondagavond met de zoon van een oom van de zusjes trouwen op een ceremonie voor familieleden. De politie is wantrouwend en denkt aan een gedwongen huwelijk, maar de familieleden houden vol dat de neef en nicht verliefd waren. Een andere mogelijkheid zou zijn dat Hediye van plan was van het balkon te springen en Kadriye viel terwijl ze haar zusje wilde redden.

Zinnur Demirel, de broer van de tweeling, en zijn vrouw, Helime Demirel, zeiden dat ze sliepen toen het incident plaatsvond en er geen reden was voor de tweeling om zelfmoord te plegen. De politie onderzoekt alle mogelijkheden omtrent het incident, zo ook of het hier om indirecte eerwraak gaat.

Indirecte eerwraak komt vaker voor in Turkije sinds de herziening van het Turkse Wetboek van Strafrecht in 2004. Voorheen werd eerwraak wettelijk gezien gedoogd of zelfs gelegitimeerd. Verdachten konden rekenen op strafvermindering als ze aanvoerden dat hun daad een erekwestie betrof.

Volgens de nieuwe wet staat op eerwraak levenslang en kunnen ook betrokken familieleden gestraft worden. De daders worden hierdoor vindingrijker en dwingen hun slachtoffers tot zelfmoord. Eergerelateerd geweld komt vooral voor in het arme oosten en overwegend Koerdische zuidoosten van Anatolië.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Roman over Anatolië en haar liefdessagen
Lees ook:Laatste 7 jaar 953 vrouwen vermoord in Turkije
Lees ook:Tweeling Turkije blijkt van verschillende vaders
Lees ook:Hulpverleenster huiselijk geweld Turkije pleegt zelfmoord
Lees ook:Code Rood: Doodsbang voor je familie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>