Roman over Anatolië en haar liefdessagen

De LammerenDe lammeren is een sprookjesachtige, lyrisch geschreven roman over de wereld van Anatolië en haar liefdessagen. Tegelijkertijd is het een waaier van emoties en verhalen.

Umut gaat terug naar zijn geboorteland Turkije om er achter te komen waarom zijn broer zelfmoord pleegde. Bovendien wil hij zijn eerste grote liefde Aysa zoeken. Hij verblijft onder andere in Konya, de stad van de Derwishen. Een sterk autobiografisch getint verhaal.

Kor (1976) is geboren in Turkije, maar woont sinds zijn derde jaar in Vlaanderen. Hij zit in een rolstoel na een ernstig auto-ongeluk. Met het verhaal ‘De uitverkorenen’, de basis voor deze roman, won hij een El Hizjra-literatuurprijs. Zijn taal is bloemrijk en vol beeldspraak.

Dat is wel eens hinderlijk, maar niet in deze indrukwekkende roman. Hij schetst een ontroerend beeld van zijn familieleden, vooral van zijn afstandelijke vader. De nostalgische verhalen en een zekere spanning houden de lezer in de greep.

Te bestellen bij Bol.com.

Lees ook:Toeristen gewond bij busongeluk Antalya
Lees ook:Duits-Turkse schrijver vrij
Lees ook:Pamuk’s roman boek van de maand in Londen
Lees ook:PvdA besluit Turkstalige campagneposter in te trekken
Lees ook:Bus vliegt uit de bocht in Alanya; 2 doden, 29 gewond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>