PvdA besluit Turkstalige campagneposter in te trekken

Fikri DemirtasDe PvdA heeft voor ophef gezorgd. In Rotterdam hangen campagneposters in het Turks, maar na kritiek heeft de PvdA besloten ze in te trekken.

Dat heeft PvdA-lijsttrekker Dominic Schrijer maandag laten weten. ‘Posters met leuzen in een vreemde taal zijn strijdig met de interne partijlijn,’ aldus Schrijer. ‘Het is een incident, ik betreur dat.’ Op de omstreden poster wordt kandidaat in de deelgemeente Delfshaven Fikri Demirtas in het Turks aangeprezen.

Dit is een zeer opmerkelijke actie van de PvdA, omdat de partij juist ervoor pleit dat iedereen Nederlands moet leren. Zo is er een campagne van het ministerie van VROM, geleid door twee PvdA-ministers, waarin dit wordt gepropageerd.

‘Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal. De taal van de zorg, van ons onderwijs, de taal van de toekomst van onze kinderen. Daarom willen we dat iedereen die in Nederland woont Nederlands leert,’ zo luidt de campagnetekst.

De VVD had woedend gereageerd op de poster. De liberalen vonden dat de PvdA daarmee het verkeerde voorbeeld gaf. Juist de Nederlandse taal is van groot belang voor de integratie, stelt de VVD.

Bron: Elsevier

Lees ook:Turks-Nederlandse gaat voor leiderschap PvdA
Lees ook:Samson nieuwe partijleider PvdA
Lees ook:Nederlandse thuiszorg in Turkije
Lees ook:Cultureel centrum in Kuba moskee
Lees ook:Wilders wil geen emancipatie moslima’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>