Samson nieuwe partijleider PvdA

Diederik Samsom wordt de nieuwe partijleider van de PvdA. Samson werd met 54 procent van de stemmen verkozen boven de vier andere kandidaten: Ronald Plasterk, Nebahat Albayrak, Martijn van Dam en Lutz Jacobi. De nieuwe partijleider is 40 jaar en zit 9 jaar voor de PvdA in de Tweede Kamer. Hij wil de partij nieuwe energie geven en weer duidelijk links van het midden positioneren.

Het is de Turks-Nederlandse Albayrak niet gelukt om boven de 10% uit te komen.

Samsom liet zijn grootste concurrent ruim achter zich. Plasterk (op de foto) behaalde 31,6 procent. Albayrak haalde 8,2 procent van de stemmen, Van Dam 3,9 en Jacobi 2,3.

De leden van de PvdA konden sinds vorige week per post of op internet hun stem uitbrengen. In de peilingen was Samsom van het begin af aan de favoriet. Volgens de PvdA’ers heeft hij een duidelijke visie en is hij het beste opgewassen tegen Geert Wilders.

Lees ook:Turks-Nederlandse gaat voor leiderschap PvdA
Lees ook:Wilders wil geen emancipatie moslima’s
Lees ook:Helft PVV-stemmers gaat mogelijk voor VVD
Lees ook:Erdoğan de grootste, maar uitslag Ankara nog onzeker
Lees ook:Ruime overwinning Geert’s PVV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>