Hulp voor honderden zwerfhonden in het Turkse Ayvalık

Stichting ActieZwerfhonden doet opnieuw weer ontzettend goed werk in Turkije. De stichting probeert zoveel mogelijk zwerfhonden (en katten) te steriliseren om zo te voorkomen dat de beesten zich voortplanten en er nog meer zwerfdieren bij komen. Zwerfhonden zijn er namelijk volop in Turkije.

De zwerfhonden van Ayvalık

Op dit moment is het team van Stichting ActieZwerfhonden  in Ayvalık, een plaatsje aan de westkust gelegen tussen Çanakkale en Izmir. Het team van de stichting heeft deze week al ruim 100 honden ‘gevangen’. Zij worden aanstaande zondag geholpen, oftewel gesteriliseerd. Het is aardig warm aan het worden in Turkije en dat maakt het voor de stichting lastiger zoeken naar de zwerfhonden, die natuurlijk koele plaatsjes opzoeken. Het team zoekt vooral naar honden in de buitenwijken van Ayvalık.

De stichting kreeg deze week een gulle donatie van 5000 euro van touroperator Corendon. De Nederlandse Linda Taal (foto), oprichter van de stichting, is ontzettend blij met dit geld. “We kunnen met dit geld een sterilisatietrip betalen waarin 150 honden gesteriliseerd kunnen worden.”

Geld nodig

“Op dit moment zijn er 552 honden gesteriliseerd in Ayvalık en moeten er nog 750 gesteriliseerd worden. 1 juni is de eerstvolgende sterilisatie ronde, dan weer eind juni en als laatste in oktober. De reis van 1 juni is betaald uit een donatie van een andere organisatie, eind juni grotendeels met het geld van Corendon en voor de ruim 400 honden die dan nog gesteriliseerd moeten worden zoeken we nog donateurs,” aldus Linda.

Wil jij een bijdrage leveren en de zwerfhonden in Turkije helpen? Rekening 4011891 t.n.v. Stichting ActieZwerfhonden te Zonnemaire o.v.v. Ayvalik.

www.actiezwerfhonden.nl

Lees ook:Help de zwerfkatten en honden op eiland Cunda
Lees ook:Zwerfhonden in Turkije kunnen alle hulp hard gebruiken
Lees ook:Doe mee: kunstveiling voor Turkse zwerfhonden en katten
Lees ook:Istanbul voorbereid op ‘Nieuwjaars aanranders’
Lees ook:Gedupeerden Turkijespecialist kunnen geld terugkrijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>