Zwerfhonden in Turkije kunnen alle hulp hard gebruiken

Het is triest maar waar: in Turkije leven tussen de 1 en 3 miljoen zwerfhonden. Hulp voor de arme beesten is hard nodig. Gelukkig bestaan er vrijwilligers en organisaties die wat doen aan dit grote probleem. Neem ActieZwerfhonden van de Nederlandse Linda Taal.

Sterilisatiecampagnes door heel Turkije

ActieZwerfhonden houdt sterilisatiecampagnes op verschillende plaatsen in Turkije. Honden worden gesteriliseerd zodat ze zich niet kunnen voortplanten. Hiermee doe je iets aan het verkleinen van het probleem. De campagnes worden gehouden in plaatsen waar voldoende draagvlak is onder gemeentebestuur en plaatselijke vrijwilligers.

In principe zouden Linda en de rest van de vrijwilligers overal in Turkije wel een campagne willen houden, maar helaas valt dat niet te niet te financieren. In Nederland werken zo’n 15 vrijwilligers om geld en hulpgoederen in te zamelen en te transporteren. De stichting werkt in Turkije met plaatselijke vrijwilligers.

Dierenleed

Ondanks dat er goede Turkse dierenorganisaties bestaan en er veel mensen zijn die lief zijn voor dieren en ze verzorgen, vindt er ook veel dierenleed plaats in Turkije. De straathonden en katten zijn ontelbaar en worden vaak aan hun lot overgelaten. “In bepaalde stromingen van de Islam worden honden bijvoorbeeld nog als onrein gezien en een dierenarts die geen honden wil behandelen is vrij normaal. Daarnaast is er weer een stroming die zegt dat dieren niet onnodig pijn mogen lijden en steriliseren valt onder onnodig lijden”, vertelt Linda.

Alle financiële hulp én vrijwilligers zijn welkom

Om de sterilisatiecampagnes en de vele andere projecten van ActieZwerfhonden te steunen is geld meer dan welkom. Het is voor de stichting altijd vechten om het hoofd financieel boven water te houden. Ook kunnen vrijwilligers die in Turkije mee willen helpen aan de campagnes en projecten zich melden.

Kijk eens op de website van ActieZwerfhonden. Daar staat alle informatie over de projecten en campagnes. Neem bijvoorbeeld het project ‘Alle brokjes helpen’ voor slecht 1 euro per maand kun je wat betekenen voor zo’n 300 honden in een bosasiel in Istanbul.

http://www.actiezwerfhonden.nl/

 

 

 

Lees ook:Hulp voor honderden zwerfhonden in het Turkse Ayvalık
Lees ook:Help de zwerfkatten en honden op eiland Cunda
Lees ook:Doe mee: kunstveiling voor Turkse zwerfhonden en katten
Lees ook:Dorstige honden en katten
Lees ook:Houden moslims eigenlijk wel van dieren?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>