Gedupeerden Turkijespecialist kunnen geld terugkrijgen

Volgens reisadvocaat Pim de Vos kunnen vakantiegangers die gedupeerd zijn door het faillissement van Beach Holidays een claim indienen bij eigenaar Mustafa Aykum.

De duizenden gedupeerden kunnen, naast de schadeloosstelling die ze van de SGR krijgen, aanspraak maken op smartengeld. De eigenaar is volgens de advocaat persoonlijk aansprakelijk voor de schade, omdat hij met geld van de reizigers heeft gespeculeerd. Aykum verklaarde volgens de krant vanuit Turkije dat hij het geld heeft geïnvesteerd in een hotel in Turkije. Hij kon zijn kosten niet meer betalen toen hij het geld niet op tijd terugkreeg. Hij zegt absoluut geen oplichter te zijn.

Maar de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) denkt hier anders over. De SGR deed aangifte toen Beach Holidays vorige week verklaarde failliet te zijn. De organisatie vreesde dat er gesjoemeld was in het bedrijf en dat uiteindelijk expres de stekker eruit was getrokken. De SGR zegt op de hoogte te zijn geweest van de hotelplannen. Dat er geld werd gebruikt van het bedrijf was niet bekend. Dit is in principe ook niet strafbaar, maar volgens de SGR wel “idioot en onverantwoord”.

Bron: Nu.nl, 7 augustus 2009

Lees ook:Korting H&M bij inlevering tas oude kleding
Lees ook:Dogan Yayin: ‘Hoge boete voor kritische verslagen Erdogan’
Lees ook:Hiv-positieve manager in Turkije vecht voor baan
Lees ook:Turkijespecialist: ‘We hebben een fout gemaakt’
Lees ook:Waarde dode explosie Turkse mijn: 15.000 lira

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>