Beşiktaş zingt de hele wedstrijd door

untitledDe supporters van Beşiktaş zijn tijdens een wedstrijd letterlijk geen seconde stil. Zingen, zingen en nog eens zingen. Dat is nog eens een verschil met Nederlandse voetbalsupporters.

Geen alcohol, wel zingen

Wel of geen stem, Turkse voetbalsupporters blijven tijdens een voetbalwedstrijd non-stop zingen en schreeuwen. Beşiktaş bijvoorbeeld. Gisteren speelde zij in eigen huis (in het inönü stadion) tegen Eskişehirspor. Vanaf het moment dat de supporters het stadion binnenkomen beginnen zij te zingen, te klappen en traditionele dansjes en grappige bewegingen te maken. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast iedereen is. En dat ook nog eens zonder alcohol. Want er wordt alleen thee, koffie en frisdrank in het stadion verkocht.

Geen familievak

Natuurlijk zullen er heus wel supporters zijn die dronken naar het stadion komen, maar het gaat hier niet om drank. Het voetbal en het samenzijn is hier het belangrijkst. Opvallend is dat het overgrote deel van de supporters jongens zijn van in de twintig. De paar meisjes en kinderen die er zijn vallen echt op. Ook ‘oudere’ mannen zie je nauwelijks.

Het stadion is echter wel een minpuntje. Hoewel je een prachtig uitzicht hebt over Istanbul en de Bosporus, is de conditie van het stadion zeer verouderd. De stoeltjes zitten los en de muren brokkelen af. Gelukkig wordt hier binnenkort wat aan gedaan, het stadion krijgt een facelift en wordt voor een groot deel afgebroken.

2-2

Helaas heeft het zingen en het enthousiasme gisteren niet echt geholpen. Beşiktaş stond de hele wedstrijd voor met 2-0, maar verloor uitgerekend in 92ste minuut. Rond de 83ste minuut maakte Eskişehirspor een doelpunt. Niemand had verwacht dat het in de extra speeltijd nog eens 2-2 zou worden. Gelukkig braken er geen rellen uit. Met teleurgestelde gezichten liep iedereen het stadion uit. Maar.. veel jongens gingen door met zingen.

Lees ook:Honderden Beşiktaş fans stormen veld op (Galatasaray vlucht kleedkamer in)
Lees ook:Turkse voetbalsupporters kunnen levenslange celstraf krijgen
Lees ook:Justin Bieber eindelijk naar Turkije
Lees ook:Fenerbahce supporters maken de domste fout ‘ooit’
Lees ook:Iron Maiden & fans nemen afscheid van Beşiktaş stadion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>