Turkse voetbalsupporters kunnen levenslange celstraf krijgen

Van het weekend moesten ze de journalisten hebben, nu zijn de voetbalsupporters van Beşiktaş aan de beurt. Maar liefst 35 supporters van de harde kern (‘Çarşı’) van de Turkse voetbalclub Beşiktaş kwamen vandaag voor bij de rechtbank in Istanbul.

De jongens lopen risico om een levenslange gevangenisstraf te krijgen! Ze worden ervan beschuldigd dat zij de Turkse regering omver wilden werpen tijdens de protesten van vorig jaar.

Beşiktaş supporters krijgen massale steun

De Beşiktaş supporters werden vanmiddag massaal gesteund door honderden supporters die voor de rechtbank stonden met vlaggen en spandoeken. Niet alleen supporters van Beşiktaş trouwens. Ook fans van Fenerbahçe en Galatasaray waren aanwezig. Op Twitter verschijnen ook veel steunbetuigingen voor de jongens.

Turkse voetbalrivalen zijn samen één

Levenslang achter de tralies…het klinkt onwerkelijk, maar in Turkije is het helemaal niet gek om een levenslange gevangenisstraf te krijgen als je zogenaamd iets ‘tegen’ de overheid hebt willen doen.

Journaliste Füsun Erdoğan, kreeg ook een levenslange gevangenisstraf opgelegd (gelukkig is zij inmiddels vrij).

Bij de Gezi Park protesten van vorig jaar zomer waren veel Turkse voetbalsupporters betrokken. Het mooie was dat supporters van de drie grote clubs uit Istanbul (Beşiktaş, Fenerbahçe en Galatasaray) destijds een echte eenheid vormde. Ze waren geen rivalen meer, maar een groep. Ze noemden zich: ‘Istanbul United’. En dus ook nu steunen de ‘rivalen’ elkaar.

De rechter heeft de zaak uitgesteld naar 2 april 2015.. Dat gaat dus heel

Lees ook:Galatasaray kampioen, Fenerbahçe moet oppassen..
Lees ook:Fenerbahçe en Beşiktaş mogen Europa toch in
Lees ook:Galatasaray (incl Wesley) wint van Beşiktaş
Lees ook:Rafael van der Vaart naar Turkije?
Lees ook:Honderden Beşiktaş fans stormen veld op (Galatasaray vlucht kleedkamer in)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>