Turkse premier: ‘Laat kinderen niet naar oppositie luisteren’

Turkish children watching televisionDe Turkse premier Erdoğan roept ouders op om van zender te wisselen als ze met hun kinderen televisie kijken en oppositieleider Baykal of MHP-leider Bahçeli op televisie komt.

“Kinderen hoeven die toespraken van een erg laag niveau niet te horen,” aldus de premier. Naast het volgens Erdoğan ontbrekende niveau zouden de leiders van de Republikeinse Volkspartij (CHP), Deniz Baykal, en de Nationalistische Actiepartij (MHP), Devlet Bahçeli, ook te veel haat in zich hebben en die haat ook uiten tijdens toespraken.

Oppositie probeert land op te delen

De CHP en de MHP proberen het land op te delen met hun gedrag, aldus de Turkse premier, “en dan zeggen ze dat de AKP dat probeert te doen”. Dat de moeder van een Turkse martelaar op 13 november tijdens een zitting over de Koerdische kwestie het parlement in kwam en leuzen riep beschreef de premier als geen serieus gedrag. “Als dat geen provocatieve houding is, wat is het dan wel?” zei de Turkse premier Erdoğan, tevens leider van regeringspartij AKP.

“Wij willen dat moeders niet meer huilen. Het tegenwerken van deze belangrijke periode komt erop neer dat je als oppositiepartij zegt ‘moeders blijven jullie maar lekker doorhuilen’. Dat willen wij als AKP in ieder geval niet en we zullen ons best doen om dit zo snel mogelijk op te lossen,” aldus de minister-president van Turkije.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Erdoğan wil Facebook en Youtube verbieden
Lees ook:Turkse minister: ‘Ik geloof niet in Mexicaanse griep’
Lees ook:Man gearresteerd na vraag aan Erdoğan
Lees ook:Turkse premier Erdoğan zet Duitsland op z’n kop
Lees ook:Erdoğan: “Geen sprake van onderhandelingen met PKK”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>