Man gearresteerd na vraag aan Erdoğan

Laatst arresteerde de politie nog een 13-jarige jongen die “Moge God je vervloeken” naar premier Erdoğan riep. Maar al ‘roep’ je gewoon een vraag, ook dat mag niet.

Een jonge man wilde premier Recep Tayyip Erdoğan naar de toekomst van de Koerdische beweging vragen. Hierop werd hij maandag gearresteerd in Ankara. Het gebeurde toen de premier snel wilde opstappen bij een paar arme families in een district in Ankara. Terwijl hij wegging, wilde een plaatselijke groep mensen premier Erdoğan ontmoeten en hun meningen met hem delen.

Op dit moment probeerde de persoon in kwestie, Mustafa Genç, de premier te benaderen en vroeg hem over de Koerdische kwestie. “Hoe zit het met de Koerdische kwestie?” riep hij. Eigenlijk wilde hij nog meer vragen stellen, maar hij werd onmiddellijk gestopt door Erdoğan’s bodyguards.

Volgens the CNNTürk, een televisiezender, was Genç’s beste vriend recentelijk nog vermoord tijdens een hinderlaag van de Koerdische Arbeiderspartij, PKK.

Bron: Hürriyet Daily News & Economic Review, 25 augustus 2009

Lees ook:Rechtszaak tegen 13-jarige na beledigen Erdoğan opgeheven
Lees ook:Turkse premier: ‘Laat kinderen niet naar oppositie luisteren’
Lees ook:13-jarige naar gevangenis na beledigen Erdoğan
Lees ook:Erdoğan: “Geen sprake van onderhandelingen met PKK”
Lees ook:Oudste persoon ter wereld ontdekt in Turkije

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Man gearresteerd na vraag aan Erdoğan

  1. Jan

    @Bilal: Je laat maar weer eens zien dat Geert Wilders gelijk heeft.
    Bedankt!!!
    :)

      /   Reply  / 
  2. Tony

    Ja Bilal, niet zo agressief reageren.. laat ze hun dingetjes doen, RELAX MANN!! uiteindelijk wordt het misschien een rechts extremistische land dan… lekker positief naar andere landen toe.. misschien zullen ze strx ook kruistochten gaan houden.. Die PVV’ers willen net als de Duitsers die de Joden het moeilijk maakte, de Moslims moeilijk maken.. en de Joden helpen hun nu een handje mee..(lekker schijnheilig)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>