Naar Turkije gevluchte tbs’er: ‘Ik heb recht op spaargeld’

spaargeldEen ontsnapte tbs’er die naar Turkije is gevlucht, eist dat de Van Mesdagkliniek in Groningen met onmiddellijke ingang zijn spaargeld overmaakt en paspoort opstuurt. En daar heeft hij recht op volgens zijn advocaat.

De tbs’er in kwestie, genaamd Saïd, werd in 2005 opgenomen in de Groningse kliniek vanwege een gewapende overval. Eind 2009 ging hij er tijdens begeleid verlof vandoor en vluchtte naar Turkije.

Om daar een nieuw leven op te bouwen heeft Saïd geld en zijn paspoort nodig, zegt hij. De tbs’er wil dat de Van Mesdagkliniek de 2.800 euro per direct aan hem overmaakt. Volgens zijn advocaat heeft hij daar recht op.

Nederland heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd, maar Turkije levert geen mensen uit aan Nederland. De kliniek heeft gezegd dat hij het geld aan de poort kan komen halen. ‘Dan slaan we hem direct in de boeien,’ aldus een woordvoerder.

De beklagcommissie van de kliniek doet over vier tot zes weken uitspraak in de zaak.

Bron: Elsevier

Lees ook:Nieuwe regels paspoort voor vakantie naar Turkije?
Lees ook:Naar Turkije voor minder dan 400 EUR? Ontdek het zelf!
Lees ook:Sugababe Amelle in Turkse kliniek wegens depressie
Lees ook:Ontevreden Turkse Nederlanders krijgen eigen kliniek
Lees ook:Saban B. mogelijk in Turkije gehoord als getuige

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>