Slager Turkije snijdt neus en oren echtgenote eraf

Foto Internet HaberIn Turkije heeft zich weer een gruwelijk geval van huiselijk geweld voorgedaan. Wederom in het oosten van het land.

Een slager uit de oostelijke provincie Bingöl voelde zich blijkbaar gerechtvaardigd zijn kunsten uit te oefenen op zijn echtgenote. Nadat hij zaterdag vrijkwam uit de gevangenis sneed hij de oren en neus van zijn vrouw eraf. Reden van zijn gevangenschap: huiselijk geweld.

Aysun K., die zeven maanden zwanger is en moeder van drie gehandicapte kinderen, diende eerder een aanklacht in bij het Provinciaal Militair Commando, waarna haar echtgenoot, Gıyasettin K., werd veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf in Bingöl.

Vrijgelaten uit de gevangenis reed Gıyasettin K. met zijn vrouw naar een plaats gelegen tussen de dorpjes Kılçadır en Yamaç. Daar sneed hij de oren en neus van zijn vrouw Aysun K. eraf. Hij was wel zo vriendelijk haar daarna nog even af te zetten voor de ingang van het Genç Staatsziekenhuis.

De man werd later gepakt door de marechaussee en gearresteerd door een rechtbank in Bingöl. De vrouw werd eerst doorverwezen naar het Bingöl Staatsziekenhuis en daarna naar het Academisch Ziekenhuis Fırat in de aangrenzende provincie Elazığ. Volgens verslaggevers verkeert ze in stabiele toestand.

Een van de oren van de vrouw viel er niet helemaal af en het andere werd teruggevonden en aan het ziekenhuispersoneel gegeven door de marechaussee. Haar neus werd helaas niet meer teruggevonden.

Ahmet Kaya, directeur Provinciale Sociale Voorzieningen, vertelde verslaggevers dat ze de officiële procedures in beweging hebben gezet om de veiligheid van de moeder en haar drie kinderen te garanderen.

Beter laat dan nooit? Het is niet de eerste keer dat Turkije het nalaat een vrouw te beschermen na duidelijke waarschuwingssignalen.

Bron: Today’s Zaman

Lees ook:21 december komt eraan.. vrouw (55) compleet hysterisch
Lees ook:Vrouw gedood door echtgenoot wegens scheiding
Lees ook:Leerdammer schrijft kinderen stiekem in op Turkse school
Lees ook:Turkse vrouw moet echtgenoot smartengeld betalen na overspel
Lees ook:Gekidnapte vrouwelijke kapitein Turkije weer thuis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Slager Turkije snijdt neus en oren echtgenote eraf

  1. Cigdem

    Dit voorval heeft plaatsgevonden in Bingol, waardoor we er vanuit kunnen gaan dat het om een koerdische familie gaat. nu wil ik niet rascistisch zijn, maar 99% van de soortgelijke gevallen worden door de koerden gepleegd. hier moet spoedig iets aan gedaan worden, de vrouwen hebben geen stem in die gemeenschappen. echt ernstig is dit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>