Vrouw gedood door echtgenoot wegens scheiding

Scheiden is lijden. Daar kwam ook een Turkse vrouw achter toen ze haar echtgenoot in zijn trots krenkte door de scheiding aan te vragen. En dus kan er weer een geval van geweld worden toegevoegd aan de groeiende lijst van geweld tegen vrouwen in Turkije.

Naar verluidt schoot de man haar dood omdat ze een echtscheiding aan wilde vragen. Hij beschoot haar afgelopen woensdag op klaarlichte dag, midden op straat in Üsküdar in Istanbul. Mustafa Odabaş zou vijf schoten hebben afgevuurd in de borst van zijn 43-jarige vrouw, Arzu Odabaş. Zij werd in met spoed naar het Erdem privé ziekenhuis gebracht in Çamlıca, waar ze later die dag overleed.

De moeder van vier kinderen was drie jaar geleden al bij haar man weggegaan, nadat ze de scheiding had aangevraagd. De broer van het slachtoffer vertelde verslaggevers dat de scheidingszaak al drie jaar voortduurde en dat zijn zus misbruikt en mishandeld werd door haar man.

De dag voor de moord op Odabaş, werd ook al de 44-jaar oude lerares Özlem Yılmaz gedood door haar man met wie ze drie jaar getrouwd was, omdat ze van hem wilde scheiden.

Nog een geval, is dat van Arzu Yildirim. Zij was moeder van twee kinderen. Ook zij werd gedood door haar ex-vriend Metin Çilingir in Ümraniye op 9 februari. Het verzoek van de 33-jarige vrouw om bescherming van de politie werd slechts twee dagen voordat ze werd vermoord geweigerd. Uit gegevens bleek achteraf dat Yildirim al verschillende aanklachten had ingediend tegen haar ex-vriend in de afgelopen twee maanden.

Turkije kampt met het probleem om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Dat was ook zo in het beruchte Ayşe Paşalı geval. Op 7 december 2010 werd Paşalı slachtoffer van de woede van haar ex-man, toen ze werd dood gestoken nadat de overheid, waar ze had gepleit voor bescherming en veiligheid, niets deed om haar te helpen. Paşalı werd regelmatig herhaaldelijk geslagen door haar ex.

Bron: Nederlanders in Turkije, Today’s Zaman

Lees ook:Turkije reageert geschokt op moord Arzu Erbaş
Lees ook:Geen racistisch motief achter dood Aziz Kara
Lees ook:Verdachte moord crèchehoudster voor rechtbank
Lees ook:Turkse vrouw krijgt levenslang na uithongeren baby
Lees ook:Slager Turkije snijdt neus en oren echtgenote eraf

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vrouw gedood door echtgenoot wegens scheiding

 1. Advader

  trots? waarom niet abject&infaam westers feminisme? scheiden is kindmishandeling, de scheidende ouder is ongeschikt en mag nooit worden beloond, bescherm bloedbanden eerbiedig familielevens!

    /   Reply  / 
  1. Jenny Theirlynck Auteur

   Uit de reactie van de echtgenoot kun je wel opmaken hoe gezellig hij tijdens het huwelijk was. Niks westers feminisme, maar gewoon het recht van elke vrouw als ze slecht behandeld wordt.

     /   Reply  / 
 2. Echtscheiding Den Bosch

  Verschrikkelijk.. Het huwelijk hoeft niet ten koste van alles in stand worden gehouden… Alex

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>