Gekidnapte vrouwelijke kapitein Turkije weer thuis

Aysun AkbayNa maandenlang gekidnapt te zijn geweest door Somalische piraten, is de Turkse kapitein Aysun Akbay weer teruggekeerd in haar thuisstad İzmir.

Aysun Akbay, de vierde kapitein van de Horizon-1, bracht 89 dagen door in gevangenschap nadat haar schip was gekaapt.  De organisatie die het schip bezat kwam gelukkig uiteindelijk tot een overeenkomst met de piraten. Ondanks de extreem barre omstandigheden die Akbay aan boord moest doorstaan zegt ze haar baan niet op te geven.

“Ik had een aantal zeer, zeer slechte dagen. We moesten voor alles toestemming vragen en het is fantastisch om nu vrij te zijn. Ik ben blij weer thuis te zijn”, zei Akbay. “Maar ik ga absoluut gewoon verder met mijn werk”. Haar vader, Özcan, uitte ook zijn blijdschap over de terugkomst van zijn dochter.”Als een familie hebben we veel emoties en problemen moeten doorstaan de laatste paar maanden”, zei hij. “Maar nu is het allemaal voorbij en we zijn de gelukkigste familie ter wereld”.

Bron: Daily Hürriyet

Lees ook:GTST-actrice Toprak Yalçıner over haar Turkije
Lees ook:De Turkse roots van Songfestival zangeres Joan Franka
Lees ook:Turkse ouders praten over vermoorde dochter in docu ‘BAHAR’
Lees ook:Bloedstollende autopsie: meisje levend begraven in Turkije
Lees ook:Kim Kardashian: ‘Tijd dat Turkije Armeense genocide erkent’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>