Bloedstollende autopsie: meisje levend begraven in Turkije

Het was weer raak wat betreft eremoorden in Zuid-Oost Turkije. Maar de autopsie na deze eremoord bracht een ijzingwekkend feit aan het licht.

Een 16-jarig meisje werd levend begraven door haar eigen familieleden, omdat ze bevriend was met jongens. Nadat de politie een tip kreeg, ontdekte ze het meisje, geïdentificeerd als M.M., in een zittende positie met haar handen vastgebonden in een twee meter diep hol, gegraven onder een kippenhok.

Het lichaam werd gevonden in december, buiten haar huis in Kahta, een stad in de zuidoostelijke provincie Adıyaman, 40 dagen nadat M.M. vermist raakte. Ze wordt geïdentificeerd met haar inititialen omdat ze onder de 18 was. Haar vader en grootvader worden verdacht van de moord.

‘Uitkomst autopsie bloedstollend’

Een opvolgende sectie onthulde dat M.M. een aanzienlijke hoeveelheid aarde in haar longen en maag had. Dit indiceert dat ze levend en bij bewustzijn is begraven, vertelden forensische experts aan persbureau Anatolia.

“De uitkomst van de autopsie is bloedstollend. Volgens onze bevindingen was het meisje, dat geen verwondingen aan haar lichaam had en geen tekenen van drugs of vergif in haar bloed, levend en volledig bij bewustzijn toen ze werd begraven”, zei een anonieme expert.

De vader en de grootvader van het meisje zijn gearresteerd en gevangen gezet in afwachting van hun proces over de moord. De vader heeft in zijn getuigenis gezegd dat de familie er niet blij mee was dat M.M. mannelijke vrienden had. Het meisje was opgegeven als vermist.

Veertig dagen lang kon de politie geen enkele aanwijzing vinden. Haar moeder werd ook gearresteerd samen met de vader, Ayhan, en een grootvader, Memi, maar later vrijgelaten. De twee mannen werden later naar de gevangenis gestuurd door een locale rechtbank.

De ‘familieraad’ besloot tot eremoord

De politie heeft het lichaam van het meisje gevonden dankzij een anonieme tipgever die vertelde dat M.M. was vermoord, gebaseerd op een besluit van een familieraad en begraven onder een kippenhok, schreef de daily Milliyet. Een familieraad bestaat uit ouderlingen van een familie; eremoorden worden doorgaans besloten door dit soort groepen.

De familie heeft negen kinderen, inclusief het meisje, en had de buren verteld dat het meisjes was vermist. Het meisje had al eerder een klacht ingediend bij de politie over haar grootvader, twee maanden voordat ze vermist raakte. Ze vertelde dat hij haar sloeg omdat ze met jongens praatte.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Vader en grootvader van levend begraven meisje levenslang
Lees ook:Turkse overheid beschermt meisje (13) na gedwongen huwelijken
Lees ook:Turks meisje (12) doodgeschoten na liefdesbriefje
Lees ook:PVV wil onderzoek naar eerwraak Turkije
Lees ook:Toeriste drinkt zich dood in Turkije

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Bloedstollende autopsie: meisje levend begraven in Turkije

 1. jeroen mathijssen

  wat betreft die vader en grootvader uit turkije, zonder pardon tegen de muur en een nekschot. ben voor de doodstraf, moet wereldwijd weer ingevoerd worden, vuile teringhonden.
  wat betreft het meisje, rust in vrede

    /   Reply  / 
 2. Frank Bikker

  Een bijzonder gruwelijke eerwraak. Eerwraak komt jammergenoeg ook hier voor en wordt ook binnen de familie besloten. Daarom vind ik dat de wet in gevallen van eerwraak niet alleen de “beul” moet vervolgen, meestal een broer of neef, die geen gezin heeft, maar alle mensen die bij zo’n besluit zijn betrokken.(hier en in het buitenland)

    /   Reply  / 
 3. Pingback: PVV wil onderzoek naar eerwraak Turkije | Turkije

 4. Cigdem

  wat afschuwelijk dit. wederom een gebeurtenis in het zuid-oosten van turkije (adiyaman) wat dus weer duidt op een koerdische familie. de mensen daar leven nog als in de middeleeuwen. hier moet zo snel mogelijk iets aan gedaan worden (onderwijzen, zware strafen e.d.) dit soort eerwraak-gevallen zijn dagelijks aan de orde bij de koerden uit het zuid-oosten. tijd dat hier serieus werk van wordt gemaakt om de vrouwen daar te redden van de meedogenloze onderdrukking door de mannen!

    /   Reply  / 
  1. Amy

   Yeah right….eerst was het koerden bestaan niet en doet een Turkse iets slechts dan bestaan koerden ineens wel en is het de schuld van de koerden. Bekijk de situatie eens neutraal en sympathie te tonen inplaats van weer eens andere de schuld te geven. En wat is het verschil tussen de koerden en de turken? Ze hebben allebei dezelfde cultuur en geloven beiden hetzelfde.

     /   Reply  / 
   1. de schoolmeester

    Het bestaat, daar gaat het om en niet of het Koerden of Turken zijn. Weg met eerwraak. Voor de rest zie reactie Frank Bikker.

      /   Reply  / 
   2. 1453

    Het verschil tussen koerden en Turken is dat koerden van de perzen afstammen en Turken van de Turken. Dat is het verschil. Als het om onderdrukking gaat waarbij een paar bloeddorstige Koerden (gefinancierd door het westen) Turken kapotschieten zijn het opeens Koerdische vrijheidsstrijders, als het om middeleeuwse tafarelen gaat zijn het: \”wat is dan het verschil, het zijn toch gewoon Turken\”?? :) zo een stelletje oelewappers zijn jullie soms toch ook he.. maar daar kunnen jullie zelf ook niks aan doen, het beestje word door jullie aleen bij de naam genoemd als het JULLIE goed uitkomt ;)

      /   Reply  / 
    1. Els

     Het gaat hier om eerwraak. En niet over Turken of Koerden. Dat zal me een worst zijn. Die hele eerwraak is een walgelijke traditie, waar die ook vandaan komt of wie die ook toepast.
     -
     1453 Wat een nick !! Ik neem denk ik 1682 (ga maar even googlen)Kinderachtig en puberaal. Geschiedenis is geen voetbalwedstrijd!!

       /   Reply  / 
 5. Slade Keethan

  @Els
  Blijkbaar weet jij niet genoeg over Turkije. Feit is dat Koerden een van de factoren zijn die Turkije achteruit dreigt te laten gaan. Ze hebben nog middeleeuwse taferelen, zoals bijvoorbeeld dit. Ja, ze leven in Turkije, maar passen zich niet aan de wetten, normen en waarden die er gehanteerd dienen te worden.Utzonderingen daarbij gelaten.

  PS: Elke Turk is trots op dit jaartal ,omdat het een keerpunt in de geschiedenis was voor ons. 1453 betekend daarom veel voor ons. Zegt 1945 jou iets, of 5 mei? Is dat puberaal? Nou dan!

    /   Reply  / 
 6. els

  In grote delen van de wereld bestaat eerwraak. Mensen, die dat toepassen, keur ik ten zeerste af en het interesseert me geen bal of het Turken, Hollanders, Koerden of Hottentotten zijn.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>