Vader en grootvader van levend begraven meisje levenslang

Aanklagers streven naar een levenslange gevangenisstraf voor de vader en grootvader die de 16-jarige M.M. levend hebben begraven omdat ze met jongens praatte.

De twee werden gearresteerd nadat het lichaam van het meisje was gevonden in een zittende positie met haar handen vastgebonden, in een gat onder een kippenhok buiten haar huis in de stad Kahta in de provincie Adiyaman in Zuidoost-Turkije, 40 dagen nadat ze vermist raakte.

Een autopsie bracht aan het licht dat M.M. een aanzienlijke hoeveelheid aarde in haar longen en maag had, wat betekende dat ze levend begraven was. Haar vader, Ayhan Memi, 40, en haar grootvader Fethi Memi, 65, hebben geweigerd om met de onderzoekers en aanklagers te praten sinds hun arrestatie begin december.

Zogeheten eremoorden, wanneer een familielid wordt benoemd om een vrouwelijk familielid te vermoorden omdat zij de familie eer geschonden heeft, eisen elk jaar veel slachtoffers ondanks pogingen van de overheid en organisaties om dit te stoppen.

Onderzoeken laten zien hoe zulke misdaden nog steeds een bepaalde mate van tolerantie genieten in het zuidoosten van Turkije, waar eremoorden het meest voorkomen.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Bloedstollende autopsie: meisje levend begraven in Turkije
Lees ook:Code Rood: Doodsbang voor je familie
Lees ook:Vermoorde Turkse broers na vier maanden nog niet begraven
Lees ook:Laatste 7 jaar 953 vrouwen vermoord in Turkije
Lees ook:Turkse vrouw moet echtgenoot smartengeld betalen na overspel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vader en grootvader van levend begraven meisje levenslang

  1. MHP

    Verschrikkelijk gewoon

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>