Turkse vrouw moet echtgenoot smartengeld betalen na overspel

Een lokale rechtbank in Antalya heeft besloten dat een vrouw smartengeld plus annuïteit moet betalen voor haar twee kinderen. Reden: ze had haar man bedrogen. Dit meldde de Turkse krant Radikal.

De vrouw, Mürüvvet D., moet 10,000 Turkse Lira aan smartengeld betalen aan haar echtgenoot en 200 lira annuïteit voor haar twee kinderen, die momenteel 17 en 13 jaar oud zijn. Ook gaf de rechtbank de voogdij aan de vader. Mustafa D., 43, had de scheiding aangevraagd en zijn vrouw ervan beschuldigd hem bedrogen te hebben met haar baas.

Het stel trad 18 jaar geleden in het huwelijk en verhuisde vervolgens van het Kumluca district naar het centrum van Antalya vanwege financiële problemen. Mustafa D. vond werk voor een maandsalaris van 500 lira en tevens een baan voor zijn vrouw bij een vriend die hij al 20 jaar kende. Nadat er roddels waren gecirculeerd begon Mustafa D. zijn vrouw en haar werkgever in de gaten te houden. Nadat hij Mürüvvet D. had gevraagd of ze een affaire had, ging zijn vrouw bij hem weg om met haar baas samen te leven. Ze is in beroep gegaan tegen de zaak.

Mustafa D. vertelde dat hij zijn vrouw in eerste instantie wilde vermoorden maar daarna bedaarde. Zijn kinderen zouden, met een vader in de gevangenis en een dode moeder, anders in een weeshuis belanden. “Ik zal met mijn kinderen gaan samenleven”, sprak hij. Dé vraag die hier natuurlijk opkomt is: Zou omgekeerd dezelfde maatregel zijn opgelegd? Waarschijnlijk niet.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Tweeling Turkije blijkt van verschillende vaders
Lees ook:Leerdammer schrijft kinderen stiekem in op Turkse school
Lees ook:Turkse overheid beschermt meisje (13) na gedwongen huwelijken
Lees ook:Holland Doc: De kinderen van mijn vader
Lees ook:Vrouw gedood door echtgenoot wegens scheiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>