Turkse man filmt ruwe arrestatie broer

De 25-jarige Rotterdamse student Baris Öztürk overweegt om een klacht in te dienen tegen de Spoorwegpolitie wegens een hardhandige aanpak.

Baris werd maandag op Rotterdam CS op ruwe wijze gearresteerd en vervolgens enkele uren vastgehouden op het bureau. Helaas voor de politie was zijn broer zo snel om de arrestatie te filmen met zijn mobiele telefoon. Volgens de broers was de reactie van de jongens “volkomen buitensporig”. Baris zou op verzoek van de politie niet meteen het station hebben verlaten en werd hierop geduwd, geschopt en geslagen. Wat had hij misdaan?

Volgens de broers hadden zij met een vriend afgesproken op het station. Toen Baris’ broer en de vriend kwamen aanlopen op het station zei de vriend iets over een vrouwelijke agente, die hij meende te herkennen uit de buurt. Haar collega vroeg toen meteen wat ze zeiden en of ze zich konden legitimeren. Terwijl ze met de agenten in gesprek waren, kwam Baris aanlopen. De vrouwelijke agent stuurde hem op een, volgens de jongens, onbeleefde manier weg. Toen hij niet meteen ging, liep het uit de hand. Baris werd, na eerst te zijn weggeduwd, hardhandig in de boeien geslagen en weggevoerd.

Hij werd enkele uren vastgehouden op het politiebureau en kreeg een proces-verbaal omdat hij ‘een agent zou hebben aangevallen’. Ook kreeg hij een boete van 500 euro. Aan de worsteling hield Baris enkele striemen over, maar de verwondingen vallen verder mee. Hij is verontwaardigd over de manier waarop de spoorwegpolitie hem aanpakte en is zich aan het beraden op nadere stappen.

Bron: RTV Rijnmond, 5 augustus 2009

Lees ook:Dertig al-Qaeda-leden opgepakt in Turkije
Lees ook:“Als ze niet doodgaat, vermoord ik haar”
Lees ook:Turks-Antwerpse broers veroveren filmwereld met ‘Coma’
Lees ook:Gezi Park brandt kaarsjes voor vijf doden
Lees ook:Vrouw gedood door echtgenoot wegens scheiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>