Gezi Park brandt kaarsjes voor vijf doden

De teller van het aantal overledenen van de protesten in Turkije staat nu op vijf. Een 19-jarige jongen uit Eskişehir blijkt een maand na een protest aan zijn verwondingen overleden te zijn, dat is (nu pas) bekend gemaakt door lokale media. Gisteravond werden alle overledenen herdacht in het Gezi Park.

Emotioneel

Er werden gisteravond kaarsjes gebrand voor de vijf Turken die de afgelopen weken zijn omgekomen door de protesten. De foto’s van een aantal van hen stonden in het park. Op Facebook werd een foto geplaatst van de moeders van alle omgekomen jongens en mannen.

Jonge mannen

De 5 doden zijn allemaal jonge jongens en mannen. Zo kwam een 20-jarige jongen om toen een auto in Istanbul op hem inreed. Een 22-jarige manifestant in Antakya overleed na een slag op zijn hoofd. In Ankara werd een 26-jarige demonstrant gedood door een politiekogel in het hoofd. In Adana kwam een politieagent om toen hij bij de achtervolging van demonstranten van een brug viel.

Hartinfarct tijdens traangasbom

Ook kwam er op het Taksimplein een man om het leven door een hartinfarct nadat de politie traangas afvuurde. Het is niet duidelijk of de man hierdoor hartproblemen kreeg. Deze overleden man is daarom ook niet meegeteld bij de andere overledenen.

De moeders…

 

Lees ook:Turkse politie op z’n best: iedereen tegen de grond
Lees ook:Opnieuw onrust in Istanbul: traangas en granaten
Lees ook:Duitse voetbalclubs houden minuut stilte voor Tuğçe Albayrak
Lees ook:15 jonge mensen verdronken in Turkije
Lees ook:Vijf familieleden Turkije overlijden na instorting huis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>