Zwangere vrouwen laten massaal hun buik zien

Opeens komen er op sociale media als Facebook foto’s voorbij van zwangere vrouwen die vol trots een blote zwangere buik laten zien. Het is een reactie op de uitlatingen van de Turkse advocaat Ömer Tuğrul İnançer. De streng gelovige man liet gisteren in een tv-programma weten dat het voor zwangere vrouwen ‘not done’ is om met een zwangere buik over straat te lopen. Turkse vrouwen reageren woedend op zijn uitspraken.

Frisse lucht in de auto?!

Het is volgens İnançer onbeschaafd om als vrouw je zwangere buik te laten zien aan het publiek. Hij zei op de televisie: ” Na zeven of acht maanden, moeten toekomstige moeders alleen het huis te verlaten met de auto met hun echtgenoten om wat frisse lucht te krijgen, en alleen in de avond. In plaats daarvan zien we ze overal. Het is onaangenaam. Dit is niet realistisch, het is immoreel.”

Ja meneer İnançer, dat klinkt erg gezond een luchtje scheppen in de auto. Goed voor te stellen dus dat veel Turkse vrouwen een statement willen maken en nu vol trots hun blote buiken in het openbaar laten zien.

Laat je buik zien

Vanavond staat er een demonstratie gepland in Taksim (Istanbul). Aan alle vrouwen wordt gevraagd om vanavond naar Taksim te komen uit solidariteit voor alle zwangere vrouwen. Als je niet zwanger bent, stop je gewoon een kussen onder je shirt.

 

Lees ook:Turkse mannen in rokje voor de vermoorde Özgecan Aslan
Lees ook:Trabzon maakt houten auto
Lees ook:Abortussen Turkije na foute vaccinatie
Lees ook:Turkse vrouwen kiezen massaal voor keizersnede
Lees ook:Turkse politie weer begonnen met traangas in Taksim

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zwangere vrouwen laten massaal hun buik zien

  1. x

    Leve die vrouwen
    Ik durf te wedden dat die zogenaamde geestelijke zelf een pens heeft tot zijn knieën.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>