Trabzon maakt houten auto

In een klein plaatsje bij Trabzon in het noorden van Turkije is een auto van hout gemaakt. En… hij rijdt!

Hout

De omgeving van Trabzon staat bekend om haar hout. Bijna alles is er van hout zou je wel kunnen zeggen. Alleen houten auto’s ontbraken nog. Vandaar dat de burgemeester van het dorpje Köprübaşı een houtbewerker vroeg om een houten auto te maken. Vandaag maakten de burgemeester een testritje met de auto. Zowel de burgemeester als de gouverneur van het plaatsje waren diep onder de indruk. De auto, die de naam ‘Laz Rover’ draagt, lijkt op een jeep en kan tot 140 km per uur rijden. Met een volle tank maakt hij zo’n 400 km.

Waar blijft de Turkse auto?

In Istanbul vind binnenkort een festival plaats over Trabzon, daar zal de auto tentoongesteld worden. De burgemeester en de gouverneur willen tijdens dit festival laten zien wat Trabzon te bieden heeft en zullen met trots de houten auto laten zien.

Hoewel Turkije veel internationale auto’s produceert (zoals Fiat en Renault) bestaat er nog altijd geen Turks automerk. Premier Erdoğan zou niets liever willen dan een echte Turkse auto op de markt brengen, echter is dat nog nooit iemand gelukt. Misschien is de houten versie een start in de goede richting?

Zie hieronder een filmpje van de auto:

Lees ook:Rijden in Renault verboden!
Lees ook:Turkije ziet Saab wel zitten
Lees ook:Zwangere vrouwen laten massaal hun buik zien
Lees ook:Cultuur en Kunst Festival in Side van start
Lees ook:Turkije onderweg naar familie: record aantal auto’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>