Turkse politie weer begonnen met traangas in Taksim

Het was al een tijdje ‘rustig’ in Istanbul, maar vandaag is de Turkse politie weer los gegaan op burgers in Taksim. Vanavond was er een demonstratie gepland op het Taksimplein. Er werd door de gouverneur van Istanbul gewaarschuwd niet naar de demonstratie te komen, zouden mensen dit wel doen, dan zou de politie als ‘vanouds’ ingrijpen. En dat hebben ze inderdaad weer gedaan. Met het bekende traangas en de waterkanonnen.

Morgen zou het park weer opengaan voor het publiek. Vooralsnog is het plein en de straten rondom Taksim niet veilig. Agenten vuren opnieuw traangas af en er worden waterkanonnen ingezet. Toerist, jong, oud, man of vrouw, niemand wordt gespaard door de Turkse politie.

‘Welcome to Turkey’

Toeristen die lekker zaten te eten in een restaurant in Taksim schrokken zich dood toen zij opeens honderden mensen als gekken voorbij zagen rennen. Een schot van een waterkanon volgde.

Zie hieronder een filmpje van een toerist:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10201016532049116

 

 

Lees ook:Turkse politie valt burgers aan
Lees ook:Gezi Park vanmiddag even open, politie nu weer losgeslagen
Lees ook:Twee doden tijdens protesten Turkije
Lees ook:Opnieuw onrust in Istanbul: traangas en granaten
Lees ook:Rellen op Dag van de Arbeid in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>