Fenerbahçe en Beşiktaş verliezen hoger beroep

imagesDe Turkse voetbalclubs Fenerbahçe en Beşiktaş mogen de komende tijd geen Europees voetbal spelen. De clubs gingen in beroep tegen de UEFA, maar hebben verloren. De bond schorste beide clubs voor deelname vanwege het opzettelijk beïnvloeden van wedstrijden. Voor Fenerbahçe een klein lichtpuntje: de club wordt niet drie maar ‘slechts’ twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal.

Onschuldig

Spijtig voor de fans van Fenerbahçe en voor de (onschuldige) spelers van de Turkse club. Fenerbahçe zou dit seizoen meedoen aan de Champions League. Helaas gaat dit feest nu niet door. De club ontkend trouwens dat zij ook maar iets te maken hebben met fraude en omkooppraktijken. Dirk Kuyt en zijn collega’s hebben dit laten weten in een open brief aan de UEFA.

Fenerbahçe laat het er niet bij zitten en stapt naar de internationale sportgerechtshof CAS in Zwitserland.

Kuyt weg?

Onlangs ging er een gerucht rond dat Dirk Kuyt aankomend seizoen niet meer voor Fenerbahçe zou willen spelen en naar terug naar Feyenoord zou willen. Op Twitter heeft Kuyt laten weten dat hij bij de Turken wil blijven en dat hij erg uitkijkt naar het nieuwe seizoen en het weerzien met fans en collega’s.

Beşiktaş

De nummer drie van Turkije is voor één seizoen geschorst. De club had een plekje in de Europa League. Het is niet duidelijk of Beşiktaş ook naar het CAS gaat.

Lees ook:Dirk Kuyt maakt doelpunt voor Fenerbahçe
Lees ook:Dirk Kuyt opent eerste Fenerium winkel in Rotterdam
Lees ook:PSV speelt oefenwedstrijd tegen geschorst Fenerbahçe
Lees ook:Fenerbahçe en Beşiktaş mogen Europa toch in
Lees ook:Rafael van der Vaart naar Turkije?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>