Rafael van der Vaart naar Turkije?

Er gaan geruchten rond in wandelgangen van de voetbalwereld over Rafael van der Vaart (31). De Turkse club Beşiktaş zou interesse hebben in de voetballer. Collega Dirk Kuyt heeft dit gerucht niet bevestigd maar zegt dat de kans wel groot is dat Van der Vaart ook naar Turkije komt. Rafael heeft al een Turkse vriendin (Sabia Engizek), dus de overstap naar Istanbul zou voor beiden beste leuk zijn, maar wil Sabia wel in het geboorteland van haar ouders wonen?

Mocht Rafael van der Vaart Beşiktaş komen versterken dan zou dit in ieder geval de eerste Nederlander zijn die bij deze Turkse club komt voetballen. Bij de twee andere Turkse topclubs Fenerbahçe en Galatasaray ligt dat anders, in het verleden hebben daar zowel Nederlandse voetballers als trainers gewerkt en dat doen ze nog steeds.

Galatasaray

Wesley Sneijder speelt anderhalf jaar bij Galatasaray, hij deed dit een tijd samen met Nordin Amrabat, maar in januari 2014 werd bekend gemaakt dat Amrabat voor de rest van het seizoen bij Málaga ging voetballen. Ook Frank de Boer speelde een jaar bij Galatasaray (2004-2005).

Fenerbahçe

Pierre van Hooijdonk zullen de Turken nooit meer vergeten. Hij was (en is nog steeds) de favoriete Nederlandse speler die ooit in Turkije heeft gevoetbald. Hij speelde een jaar bij Fenerbahçe (2003-2004). Nu hebben de supporters van Fenerbahçe Dirk Kuyt in hun club.

Ook wat minder bekende Nederlandse voetballers spelen op dit moment in Turkije. Diego Biseswar (26) bijvoorbeeld, hij staat onder contract staat bij Kayserispor. En Marvin Zeegelaar speelt sinds juli 2012  bij Elazığspor.

Trainers

En dan nog twee bekende Nederlandse trainers: Frank Rijkaard was trainer bij Galatasaray in 2009-2010. En Guus Hiddink bij Fenerbahçe in begin jaren 90.

Rafael en Sabia

Lees ook:Zus Sabia Engizek omgekomen bij autongeluk in Turkije
Lees ook:Voetballer Ryan Babel mogelijk naar Kasımpaşa in Istanbul
Lees ook:Dirk Kuyt opent eerste Fenerium winkel in Rotterdam
Lees ook:Fenerbahçe en Beşiktaş verliezen hoger beroep
Lees ook:Fenerbahçe haalt uit tegen Sivasspor

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rafael van der Vaart naar Turkije?

  1. Republikein

    Nee joh, je moet er niet in wonen, in dat land, begraven kan altijd nog.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>