PSV speelt oefenwedstrijd tegen geschorst Fenerbahçe

PSV gaat op 24 juli een oefenwedstrijd spelen in Istanbul. De Nederlanders moeten het opnemen tegen de Turkse topclub Fenerbahçe waar Dirk Kuijt in speelt. Voor Fenerbahçe valt er niks meer te halen in Europa. De Turkse ploeg is door de UEFA de komende twee jaar geschorst voor deelname aan Europees voetbal.

Matchfixing

Fenerbahçe wordt beschuldigd van zogenaamd ‘matchfixing’. In 2011 zouden spelers en keepers in opdracht hebben gewerkt om wedstrijden te manipuleren. Bijvoorbeeld spelers die expres een penalty veroorzaakten of keepers die expres ballen doorlieten. Door de schorsing mag Fenerbahçe het komend seizoen niet deelnemen aan de Champions League.

Bursaspor.. de lachende vierde?

Ook Beşiktaş heeft een schorsing gekregen. Beide Turkse clubs zijn in beroep gegaan. Fenerbahçe eindigde in de Turkse competitie het afgelopen seizoen als tweede achter Galatasaray. Als (na uitspraak van het hoger beroep) zowel Fenerbahçe als Beşiktaş niet mogen deelnemen aan de Champions League, dan gaat Bursaspor – de nummer vier van Turkije - meedoen aan de League.

De wedstrijd tussen Fenerbahçe en PSV is op 24 juli en begint om 20.45 uur Nederlandse tijd.

Lees ook:Fenerbahçe en Beşiktaş mogen Europa toch in
Lees ook:Fenerbahçe en Beşiktaş verliezen hoger beroep
Lees ook:Bursaspor kampioen in Turkije
Lees ook:PSV wint met 2-0 van Fenerbahçe
Lees ook:Didier Drogba: ‘We have enough power to beat Real Madrid’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>