Belg (48) vast in Antalya vanwege ‘stelen’ steen

imagesJe hoort het wel vaker: toeristen die in Turkije worden opgepakt vanwege het meenemen van een steen of een schelp in hun koffer. Het klinkt heel onschuldig, helaas denkt de Turkse politie daar heel anders over. Op het (per ongeluk of niet) meenemen van een steen staat in Turkije een serieuze straf. Op dit moment zit een 48-jarige man uit Antwerpen al zes weken vast in Antalya. Zijn 11-jarige zoontje had na een excursie per ongeluk een steen meegenomen.

Op het vliegveld..

De 48-jarige Belg was een weekje op strandvakantie geweest in Antalya met zijn vrouw en twee kinderen. Op het vliegveld in Antalya vond de Turkse douane de steen in de handbagage van de familie. De vrouw en de kinderen mochten vertrekken, maar de man bleef achter en werd drie dagen achter de tralies gezet. De steen werd naar een lab gestuurd voor archeologisch onderzoek.

Vast in Turkije

De Belg zit nu niet meer in de cel. Hij mag ‘vrij’ rond lopen in Antalya, maar mag Turkije niet uit en moet zich regelmatig melden bij de politie. Als het goed is komt de zaak vandaag voor de rechter.

Vorig jaar overkwam de Nederlandse Peter Knops een zelfde soort voorval. Ook hij zat vast in Antalya. Na vier weken mocht hij weer terug naar Nederland. Hij moest wel een boete van 400 euro betalen en kreeg een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf als hij weer een misstap zou begaan in Turkije. Knops liet weten nooit meer naar Turkije te willen.

Een man uit Zweden zit al vier maanden vast in Antalya. Turkije kan een maximale gevangenisstraf opleggen van 5 jaar (!!!) voor het stelen van archeologische vondsten.

Bron: www.hln.be

Lees ook:Belg vrijgesproken voor stelen steen in Antalya
Lees ook:Nederlander voor de Turkse rechter voor meenemen steen
Lees ook:Iraanse man verblijft al 40 dagen op vliegveld Istanbul
Lees ook:Turkse vrouw krijgt levenslang na uithongeren baby
Lees ook:Turkse politie slaat vrouw met hoofddoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>