Nederlander voor de Turkse rechter voor meenemen steen

Kom je in Turkije een mooie schelp of steen tegen in de zee of op het strand, stop het niet in je koffer. Je kunt de grootste problemen krijgen op het vliegveld. Het overkwam onlangs een Nederlandse man uit Heukelum. Peter Knops zat vier weken ‘vast’ in Turkije omdat hij voor de rechter moest verschijnen vanwege het meenemen van een steen.

Archeologische waarde??

Knops en zijn familieleden werden op het vliegveld van Antalya aangehouden door de douane. Een van de kinderen van de man had een steen bij zich. De steen was zeven bij tien centimeter groot. De Turken vertrouwde het niet en lieten de vader niet gaan. De Turken dachten dat de steen een archeologische waarde zou kunnen hebben.

Vast in Turkije

De Nederlander moest allerlei formulieren invullen en zijn persoonlijke spullen, zoals zijn mobiel, werden afgepakt. Na een bezoek aan de vreemdelingenpolitie werd duidelijk dat een rechter eerst een uitspraak moest doen. Knops heeft daar vier weken op moeten wachten. Gelukkig niet in een cel, maar in een hotel. Hij mocht het land niet uit.

De straf

De Nederlander kreeg na vier weken wachten een boete van ongeveer 400 euro en een jaar voorwaardelijke celstraf als hij opnieuw een ‘misstap’ zou begaan in Turkije. Voorlopig zal hij zeker geen vakantie meer boeken naar Turkije.

Let er dus goed op wat je meeneemt vanuit Turkije, zeker als het gaat om schelpen, stenen en andere voorwerpen uit de natuur. Het verhaal van Peter Knops is zeker niet het eerste voorbeeld van hoe het mis kan gaan.

Bron: Het Kontakt

 

Lees ook:Belg (48) vast in Antalya vanwege ‘stelen’ steen
Lees ook:Belg vrijgesproken voor stelen steen in Antalya
Lees ook:Derde vliegveld Istanbul begint realiteit te worden..
Lees ook:Turkije wil het grootste vliegveld ter wereld
Lees ook:Hiddink vandaag gepresenteerd in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>