Turkije verbiedt boek transseksueel voor minderjarigen

Derde Klas Vrouw

Turkije verbiedt reclame voor het boek “Üçüncü Sınıf Kadın”, Derde Klas Vrouw, van Anıl Alacaoğlu. Dit boek wordt namelijk verboden voor minderjarigen en dus is ook reclame uit den boze. Het verhaal gaat namelijk over de liefdes, de seksuele ervaringen, discriminatie en de problemen die een transeksueel van in de twintig ervaart sinds zijn jeugd. En hier is niet iedereen in Turkije zo ruimdenkend over.

Alacaoğlu zei dat het verbod een resultaat was van een heersende mentaliteit die ervoor zorgt dat kinderen geen homoseksueel of transeksueel mogen zijn. “Ik verwachtte wel wat negatieve reacties over het boek, maar de uitspraak die we kregen maakte me bezorgd over de ouderwetse beperkingen die het boek krijgt.”

Ouderwets verbod

De auteur zei dat hij van een nieuwsblad had begrepen dat het boek schadelijk werd bevonden. Hij ontving hierover een bericht welke luidde: “Het promoot homoseksualiteit, wat de Turkse maatschappij niet accepteert als moraal, en anale relaties met mensen van dezelfde sekse is ook niet normaal voor Turkse tradities en gewoonten. Natuurlijk zullen zulke abnormale en perverse relaties de mentale ontwikkeling van kinderen negatief beinvloeden.”

Alacaoğlu zegt dat deze mentaliteit kinderen ervan wil weerhouden hun seksuele orientaties of identiteit te ontdekken. “Ze willen niet dat kinderen zelf uitmaken welke geaardheid ze hebben. Er is een groeiende beweging LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) in Turkije en daar voelt deze achterban zich ongemakkelijk bij.”

Bron: Bianet, 11 augustus 2009

Lees ook:Openbaar aanklager Turkije vindt boek over lesbiennes obsceen
Lees ook:Joost Lagendijk komt met boek over Turkije
Lees ook:Geen reclame meer voor alcohol op social media
Lees ook:Voetbalvrouw Yolanthe maakt reclame op Turkse televisie
Lees ook:Vrouwen willen meer vrijheden voor het dragen van hoofddoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>