Geen reclame meer voor alcohol op social media

Nog iets wat premier Erdoğan wil verbieden. Reclame van alcoholische dranken of merken op social media. Alles omtrent alcohol in Turkije krijgt steeds meer beperkingen. Vorig jaar werd er een nieuwe alcohol wet ingevoerd, sinds vorig jaar september mogen winkeliers tussen 22.00 en 06.00 uur geen alcohol meer verkopen. Nu wil de Turkse overheid ook reclame voor alcohol verbieden op social media. Het is niet zo dat je geen foto van jezelf met een biertje op Facebook mag plaatsen, maar betaalde reclame op bijvoorbeeld een blog wil Erdoğan wel gaan verbieden.

Boetes

Er wordt nu al gesproken over boetes tussen 5.000 en 200.000 lira die uitgedeeld gaan worden aan mensen of bedrijven die reclame voor alcoholreclame blijven maken op sociale media. Ook de alcoholmerken kunnen een boete gaan verwachten. Op televisie mocht er al geen reclame meer gemaakt worden voor alcohol, net als sigaretten wordt een glaasje wijn ‘geblurd’ in een film.

Erdoğan moet niks van alcohol weten, hij vind het een groot gevaar voor de jeugd en zou liever willen dat Ayran ipv Rakı de nationale drank van Turkije wordt.

Lees ook:Erdoğan wil Facebook en Youtube verbieden
Lees ook:Opmerkelijk: President Erdoğan actief op Twitter
Lees ook:Voetbalvrouw Yolanthe maakt reclame op Turkse televisie
Lees ook:Dogan Yayin: ‘Hoge boete voor kritische verslagen Erdogan’
Lees ook:Turkse president Erdoğan kun je beter maar niet ‘beledigen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>