Al Pacino speelt in Koerdische film

De topacteur Al Pacino speelt in een nieuwe film ‘Is Life Like This’, die door de Turkse media wordt gepresenteerd als Turks, maar regisseur Şuayip Adlıg bevestigd dat de film Koerdisch gesproken is.

Als het aan de filmmakers ligt doen bekende Turkse acteurs als Tarık Akan, Aytaç Arman, Başak Sayan en Tuncel Kurtiz mee. Met Al Pacino zou productiemaatschappij CFK2 en producent Muhammed Arslan al nagenoeg rond zijn. De bekende Hollywood acteur heeft al beloofd mee te doen.

Volgens regisseur-scenarist Şuayip Adlıg, bekend van Yılmaz Güneys ‘Sürü’, gaat de nieuwe film over zes helden uit de vier verschillende delen van Koerdistan en zal deze onder andere geschoten worden in Frankrijk, het noorden (Turkije) en het zuiden (Irak) van Koerdistan.

De film wordt geproduceerd met een budget van 10 miljoen dollar en de producenten zijn momenteel op zoek naar geldschieters. Het ministerie van Cultuur van de Regionale Regering van Koerdistan (KRG) zou al toegezegd hebben de film te steunen.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Ook voetbal verbetert relatie Turkije met Koerden
Lees ook:Vrouwenhandel in Koerdische steden
Lees ook:Drie Turkse soldaten omgekomen
Lees ook:Fetih 1453, ongekend populair
Lees ook:WK-held Vittek kiest voor Turks avontuur

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Al Pacino speelt in Koerdische film

  1. Tony

    Halloo! het noorden en het zuiden van WAT!!
    Waar ligt dat droomland??

      /   Reply  / 
    1. Wesley

      het lijkt mij toch overduidelijk dat het hier over Koerdistan gaat.. Dat is een land, streek of hoe je het ook wilt noemen dat is verdeeld over Turkije, Iran, Syrië, Armenië en Irak.

        /   Reply  / 
  2. Tony

    Oja, Koerdistan en de Friezen dan geef hun dan maar ook eens een eigen land..

      /   Reply  / 
  3. Slade

    Koerdistan is niet verdeeld, want het bestaat simpelweg niet. Die Koerden zijn vijanden van mekaar en beschouwen elkaar niet als gelijke. Geen eenheidsgevoel dus. En dan heb je de Koerden die vijanden zijn in eigen land, zoals de PKK of PUK.

    In de Osmaanse Rijk bestond een provincie met de naam Lazistan, maar geen Koerdistan. Wie spreekt er deze dagen nog over een Lazistan? Yeah right, niemand dus en dat hoeft ook niet. Ze krijgen alle vrijheid in Turkije. Die PKK’ers en sommige andere Koerden verpesten het voor zichzelf.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>