Ook voetbal verbetert relatie Turkije met Koerden

Het Turkse team Kahramanmaraşspor gaat aankomende woensdag het Koerdische team Zakho FC verwelkomen voor een vriendschappelijke wedstrijd.

Zakho is een stad in het zuiden van Koerdistan (Irak). Dit zal de eerste voetbalwedstrijd worden tussen het zuiden van Koerdistan en Turkije. De voorzitter van Kahramanmaraşspor Muhammed Günkut erkent dat de wedstrijd een positieve stap is richting het werken aan een vriendschappelijke band tussen Turkije en het zuiden van Koerdistan.

Desondanks wil Günkut niet dat deze wedstrijd om politieke redenen tot stand is gekomen. “Ons doel was niet om onderdeel te worden van het Koerdische initiatief. Het klikte gewoon onderling,” aldus de voorzitter. Er zijn ook een klein aantal rechtsextremistische Turkse fans van de voetbalclub die tegen het voorstel zijn om een wedstrijd te spelen tegen een Koerdische voetbalteam.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Vrouwenhandel in Koerdische steden
Lees ook:PKK stuurt drie vrede-delegaties naar Turkije
Lees ook:Turkse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Zuid-Koerdistan
Lees ook:Galatasaray scoort zonder coach Fatih Terim
Lees ook:Koerdische premier positief over toenadering Turkije

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Ook voetbal verbetert relatie Turkije met Koerden

  1. Kees

    Beste blogger

    Het is goed als jullie artikelen overnemen van Koerdische websites als Rudaw.nl en Azady.nl, maar let u wel op om de Koerdische POV te corrigeren. Benamingen zoals “zuiden van Koerdistan” en “premier van Zuid-Koerdistan” zijn enkele voorbeelden ervan. Bij voorbaat dank.

      /   Reply  / 
    1. Jenny Theirlynck Auteur

      Beste Kees, bedankt voor je advies. En Rudaw.nl en Azady.nl zijn erg informatieve sites.

        /   Reply  / 
  2. Mehmet İmamoğlu

    Ik moet wel even er op attenderen dat Kahramanmaras geen stad is waar veel Koerden wonen. Het is zelfs de stad waar de minste Koerden zijn in het gehele Middelandse Regio van Turkije. Daarnaast ben ik ‘t met Kees eens dat “zuiden van Koerdistan” geen juiste benaming is. Alleen “Koerdistan” is wel juist..

      /   Reply  / 
  3. Kees

    @Mehmet, Ik bedoelde meer in de zin van Koerdische Irak.

      /   Reply  / 
  4. Mehmet İmamoğlu

    Oké Kees, ik begrijp wat je bedoelt. Ik wilde even paar belangrijke feiten laten weten. Want op die site waar dit artikel als eerst gepubliceerd is, zijn onnodige commentaren uitgebracht. Maar nu weet ik dat dat een extreem rechtse koerdische site is. ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>