PKK stuurt drie vrede-delegaties naar Turkije

Abdullah OcalanOp verzoek van Abdullah Ocalan, leider van de Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK), stuurt de voorzitter van de Vereniging der Gemeenschappen van Koerdistan (KCK), Murat Karayilan, drie vrede-delegaties uit verschillende gebieden naar Turkije.

Karayilan heeft laten weten dat er een groep vanuit het Qandil gebergte vertrekt, de tweede uit Makhmur, het vluchtelingenkamp van de Koerden in het zuiden van Koerdistan en de derde delegatie vanuit Europa. De boodschap van de KCKluidt als volgt:

“Deze drie delegaties die vanuit Qandil, Makhmur en Europa naar Turkije zullen vertrekken hebben als doel om op een democratische en vreedzame wijze een dialoog te voeren met Turkije. Het is de bedoeling dat deze delegaties samen met Turkije de huidige problemen op een gunstige wijze oplossen en zo een atmosfeer creëren die de weg naar vrede realiseerbaar maakt.”

Het verzoeks van Ocalan zou een boodschap zijn aan de Turkse regering. Door deze drie delegaties te sturen, hebben zij aan het verzoek van hun leider voldaan. De eerste groep zal waarschijnlijk op 19 oktober 2009 vanuit Makhmur naar Turkije vertrekken. Uit de vierhonderd mensen die zich hadden opgegeven is er een selectie van 20 tot 25 mensen samengesteld.

Bron: Azady.nl

Lees ook:Drie Turkse soldaten omgekomen
Lees ook:Koerdische partijgebouw in brand gestoken
Lees ook:Vrouwenhandel in Koerdische steden
Lees ook:Turkije veroordeelt Koerdische journalist tot 166 jaar cel
Lees ook:Per trein naar Turkije?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>